Stille på hjemmekontoret?

Lydene som gir deg følelsen av å være et annet sted.

SAVNER DU LYDEN? Her er nettjenestene som lar deg late som om du er på kontoret. Eller på stranda. Foto: Pål Joakim Pollen
SAVNER DU LYDEN? Her er nettjenestene som lar deg late som om du er på kontoret. Eller på stranda. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mange er i gang med nok en uke med hjemmekontor etter påskeferien, og det kan bli en ganske ensom affære.

For hvordan får man konsentert seg best? I dørgende stillhet kan man fort begynne å dagdrømme, og ikke alle er på sitt mest produktive med musikk på øret heller.

Kanskje kan rett og slett lyden av kontorlandskapet være akkurat det du trenger. Eller fuglekvitter, tordenvær, caféliv eller hva det måtte være. Og den slags finnes det selvsagt nettjenester for:

NoisyLoop

Stille på hjemmekontoret?

Denne tjenesten lar deg spille av diverse urbane lydbilder, det være seg lyden av et kontorlandskap, en Starbucks-café, et bibliotek eller gatemarkedet i Nairobi.

Du trykker enkelt og greit på play-knappen på lydbildet du ønsker, og så er det bare å spenne på seg hodetelefonene eller skru opp lyden litt på PC-en.

URL: https://noisyloop.com/

Noises.online

Stille på hjemmekontoret?

Også denne er ganske enkelt utført. Her kan du slå av og på lyder som vannskvulp, bål, torden, regn og den slags og lage deg en egen setting med lyd.

URL: https://noises.online/

MyNoise

Stille på hjemmekontoret?

Her kan du velge og vrake i det meste. Alt fra regn mot teltduk til lyd fra tog, og ikke bare det – for hvert lydbilde kan du dra i spaker og regulere hvor fremtredende de ulike lydene skal være. Du kan jo prøve selv på kontorlandskap-generatoren, for eksempel.

Mange (!) lydbilder er gratis, men vil du låse opp alle, kan du donere en slant (minimum fem dollar) til skaperen, Stéphane Pigeon. Tjenesten finnes også som app til iOS, eller som en Alexa-utvidelse for den som har en slik hjemme.

URL: https://mynoise.net/noiseMachines.php

Spotify og YouTube

Både på Spotify, YouTube og mange andre strømmetjenester finner du mye av det samme. Søk gjerne på «background noise» eller lignende, så finner du nok det du er ute etter.

Brain.fm

Det siste tipset vi tar med i denne runden er brain.fm, utviklet av Adam Hewett, som har forsket på sammenhengen mellom lyd og hjernebølger i en årrekke. Her kan du høre på personlig tilpasset lyd enten du sliter med å konsentrere deg eller bare vil ta en liten powernap.

Les mer om hvordan tjenesten fungerer i denne artikkelen:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer