Stille på hjemmekontoret?

Lydene som gir deg følelsen av å være et annet sted.

SAVNER DU LYDEN? Her er nettjenestene som lar deg late som om du er på kontoret. Eller på stranda. Foto: Pål Joakim Pollen
SAVNER DU LYDEN? Her er nettjenestene som lar deg late som om du er på kontoret. Eller på stranda. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mange er i gang med nok en uke med hjemmekontor etter påskeferien, og det kan bli en ganske ensom affære.

For hvordan får man konsentert seg best? I dørgende stillhet kan man fort begynne å dagdrømme, og ikke alle er på sitt mest produktive med musikk på øret heller.

Kanskje kan rett og slett lyden av kontorlandskapet være akkurat det du trenger. Eller fuglekvitter, tordenvær, caféliv eller hva det måtte være. Og den slags finnes det selvsagt nettjenester for:

NoisyLoop

Denne tjenesten lar deg spille av diverse urbane lydbilder, det være seg lyden av et kontorlandskap, en Starbucks-café, et bibliotek eller gatemarkedet i Nairobi.

Du trykker enkelt og greit på play-knappen på lydbildet du ønsker, og så er det bare å spenne på seg hodetelefonene eller skru opp lyden litt på PC-en.

URL: https://noisyloop.com/

Noises.online

Også denne er ganske enkelt utført. Her kan du slå av og på lyder som vannskvulp, bål, torden, regn og den slags og lage deg en egen setting med lyd.

URL: https://noises.online/

MyNoise

Her kan du velge og vrake i det meste. Alt fra regn mot teltduk til lyd fra tog, og ikke bare det – for hvert lydbilde kan du dra i spaker og regulere hvor fremtredende de ulike lydene skal være. Du kan jo prøve selv på kontorlandskap-generatoren, for eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.