Sony WH-1000XM5 | TEST

Stillere enn noen gang

Men prisen for en forholdsvis beskjeden oppgradering er i overkant.

TYST: Sony WH-1000XM5 leverer strålende på støydemping, men koster deretter. Foto: Pål Joakim Pollen
TYST: Sony WH-1000XM5 leverer strålende på støydemping, men koster deretter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Helt siden Sony lanserte hodetelefonene MDR-1000X i 2016 har vi vært imponerte over hvordan Sony fra «intet» plutselig var enda bedre enn Bose på støydemping, som hadde ledet an dette markedet i en årrekke.

Senere kom oppfølgerne i WH-1000XM2, WH-1000XM3, WH-1000XM4 og nå WH-1000XM5.

Ikke like catchy produktnavn som Apple sine, kanskje, men om vi sier at WH står for «wireless headphones» og M for «mark» (utgave) er det i hvert fall et system å spore her. WF, som Sony bruker på sine ørepropper, står angivelig for «wireless free».

Ny design

Nok Sony-sjargong. Der de foregående hodetelefonene i 1000X-serien har hatt noenlunde lik design, har Sony gjort den femte utgaven noe mer elegant enn tidligere.

Fortsatt er det plast det går i utvendig, men hengselet ned mot klokkene er endret, og hodebøylen kan nå justeres trinnløst, som gir en høyere kvalitetsfølelse enn når det foregår hakk for hakk. Det er også nå kun festet på toppen av klokkene og ikke på hver side, som gir et mer minimalistisk inntrykk.

Ulempen med den nye designen er at man ikke lenger kan brette hodetelefonene sammen, som har vært mulig på tidligere modeller i serien. Klokkene kan riktignok vris 90 grader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer