Stjålet bærbar? Ta dem på fersken.

Egentlig burde alle bærbar-eiere installere Prey.

TYVERI: Med Prey installert kan det være at du klarer å få tilbake maskinen din. Foto: Colourbox.com
TYVERI: Med Prey installert kan det være at du klarer å få tilbake maskinen din. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salget av bærbare PC-er har for lengst passert salget av stasjonære, og det er riktignok veldig kjekt å ha med seg all sine data på farten; dog har medaljen også en bakside – sannsynligheten er etter all kvalifisert gjetting høyere for at du blir frastjålet en laptop enn en stasjonær PC på hjemmekontoret.

Så - hva gjør DU når laptopen din blir stjålet?

Installerer du Prey i dag er du ett skritt nærmere å få den tilbake hvis katastrofen er et faktum. Og - programmet er tilgjengelig enten du kjører Windows, OSX eller Linux, det er gratis og basert på åpen kildekode.

Noen alternativer:The LaptopLock (Windows)Undercover (Mac)

Sender rapport

Prey fungerer på to måter. Du kan enten kjøre den "lette" varianten som kobler seg mot Preys servere eller som en frittstående applikasjon som du kan fikle mer med. Siden prosjektet har åpen kildekode, kan du (med over middels gode programmeringskunnskaper) utvide programmet til å gjøre enda mer enn den enkle varianten.

Den enkle varianten fungerer på følgende måte: Du registrerer først en konto på Preys hjemmesider. Deretter legger du til en maskin via devices-menyen. Der kan du angi hvilket operativsystem den kjører og om den er bærbar eller stasjonær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer