Stjernespill med høy kvalitet

Romskip-entusiaster, gled dere. Chris Roberts, skaperen av Wing Commander-spillene, er tilbake med en ny satsning som heter StarLancer. Spillet har alle ingrediensene til en rom-opera, men er det noe bra?

Stjernespill med høy kvalitet
Publisert

Det er krig, og du er i midten av den. Premissene for spillet er en konflikt som bygger på den kalde krigen: Russiske og kinesiske romstyrker har gjennomført dødelige angrep på den vestlige alliansen, og det er desperat behov for piloter. Du er med i en skvadron bestående av uerfarne krigere, og sammen skal dere prøve å snu krigens utvikling. Kampene foregår i vårt solsystem, og for en gangs skyld finnes det ingen fremmede raser eller planeter – her er det kun mennesker som kjemper mot hverandre. Det er ikke noe revolusjonerende nytt i fortellingen vi blir presentert for. Filmintroen som forklarer oss bakgrunnen er imidlertid noe av det beste vi har sett på lenge.

Dramatiske øyeblikk

I begynnelsen kan du gjennomgå en opplæring, og bli kjent med skipene, våpnene og andre detaljer. Etter grunnkurset er det egentlig bare å hive seg uti de første oppdragene. Det er tilsammen 25 av dem, og de består som regel av flere deler. Kjedelige eskorterings-oppdrag kan fort utarte seg til intense slag med massevis av skip.

Utviklerne har lykkes med å gjenskape en slags annen verdenskrig-følelse i kampene. Du går tett innpå fiendene, og sprenger dem i luften med velrettede, dødelige skudd. Har finner du ingen fjernstyrte misiller som automatisk finner frem til motstandere evigheter unna. Kampen skal føles på kroppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer