Microsoft trekker Windows 10-oppdatering

Stopper oppdatering etter masse-sletting av filer

Flere brukere opplevde at store mengder filer var borte.

OPPDATERINGSTRØBBEL: Microsofts nyeste Windows 10-oppdatering skaper trøbbel for flere brukere. Foto: Carlo Allegri/Reuters/NTB Scanpix
OPPDATERINGSTRØBBEL: Microsofts nyeste Windows 10-oppdatering skaper trøbbel for flere brukere. Foto: Carlo Allegri/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge BBC har Microsoft trukket den nyeste oppdateringen av Windows 10 etter rapporter om at flere brukere opplevde at filer var forsvunnet etter installasjon.

Den såkalte Windows 10 October 2018 Update (versjon 1809) ble sluppet i forrige uke, fullstappet av nye funksjoner, deriblant en skybasert utklippstavle som synkroniseres på tvers av PC-er og den nye Your Phone-appen, som lar deg blant annet sende tekstmeldinger rett fra PC-en.

Alt i «Dokumenter» var borte

I et forum på Microsofts nettsider har imidlertid flere brukere rapportert problemer etter å ha installert oppdateringen.

- I natt oppdaterte jeg til 1809, og alt gikk som smurt. Men så oppdaget jeg at alle filene mine i Dokumenter-mappa var sletta. Borte. Poff. Her lå blant annet mange viktige dokumenter og finansiell informasjon, skriver Stuart Dole i forumet, ifølge BBC.

En annen bruker hevder at 220 GB med filer har blitt borte etter oppdatering.

- Dette er ikke til å tro. Jeg har brukt Microsoft-produkter siden 1995 og har aldri opplevd noe som dette, skriver brukeren, som kaller seg for Robert.

Ukjent hvor mange som er rammet

Hvor mange som kan være rammet av problemet er ikke kjent. I et supportdokument på sine nettsider skriver Microsoft at de undersøker samtlige tilbakemeldinger.

- Vi er ikke kjent med at noen av våre norske kunde har opplevd problemer, men i så fall vil vi oppfordre til å ta kontakt direkte med vår supportenhet på nett eller på telefon 23 50 05 00, sier Christian Almskog, direktør for Microsoft Modern Workplace and Devices.

Hvis du har lastet ned oppdateringen, men ikke installert - la vær og vent til den nye oppdateringen er klar.

Ifølge Gizmodo spekuleres det nå i at problemet kan være knyttet opp mot OneDrive, Microsofts skylagringstjeneste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer