Oculus Quest 2

Stoppet salget

Derfor er det nærmest umulig å få tak i de nyeste VR-brillene fra Oculus.

STOPPET: Facebook har utstedt en frivillig tilbakekalling av skumpolstringen på sine Quest 2 VR-briller. De som allerede har kjøpt et par, kan få tilsendt et nytt silikondeksel. Foto: Pål Joakim Pollen
STOPPET: Facebook har utstedt en frivillig tilbakekalling av skumpolstringen på sine Quest 2 VR-briller. De som allerede har kjøpt et par, kan få tilsendt et nytt silikondeksel. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I vinter testet vi VR-brillene Oculus Quest 2, som vi gav våre tomler opp til:

Facebook-eide Oculus slapp disse brillene før jul i fjor, som har solgt meget godt - allerede i mai hadde Facebook passert fem millioner solgte enheter, omtrent like mange som PlayStation VR har solgt siden 2016, ifølge Digital Information World.

Har du latt deg friste, er de imidlertid nærmest umulige å få tak i om dagen. Ingen av de store elektronikkjedene har dem på lager, og vi klarer heller ikke å oppdrive noen på prissammenligningstjenestene.

Men det har sin naturlige forklaring.

Har stoppet salget

Facebook har nemlig stoppet salget av Oculus Quest 2, både i fysiske butikker og i nettbutikker, men bare midlertidig.

Selskapet har fått en del klager fra folk som har opplevd å få utslett der skumpolstringen har hvilt mot huden i ansiktet. Ifølge CNN dreier det seg om 5000 personer som har rapportert om dette, der 45 personer har hatt behov for legehjelp.

KAN IRRITERE: Det er det mørkegrå skumbelegget som kan forårsake hudirritasjon, og som nå erstattes med en ny silikonvariant. Foto: Pål Joakim Pollen
KAN IRRITERE: Det er det mørkegrå skumbelegget som kan forårsake hudirritasjon, og som nå erstattes med en ny silikonvariant. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Denne polstringen, som kan tas av, har de nå startet en frivillig tilbakekalling av, og den blir erstattet med en ny silikonversjon, som ikke skal gi de samme problemene.

Tilbyr ny til eksisterende kunder

Har du allerede kjøpt en Quest 2 kan du få det nye silikondekselet gratis tilsendt.

VR-BRILLER: Dinside har testet VR-brillene Oculus Quest 2. Se hvordan de funker i videoen! Video: Pål Joakim Pollen. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

hjelpesidene forklarer Facebook/Oculus hvordan du går frem, og alt du trenger å gjøre er å logge deg på, gå til «mine enheter» og trykke på knappen for å bestille silikondekselet.

Den nye varianten blir å finne i fremtidige Quest 2-pakker, som skal selges fra 24. august. Altså blir det sannsynligvis ikke lenge å vente før de dukker opp i butikkhyllene igjen.

Samtidig oppgraderer Facebook innstegsmodellen, som får dobbelt med lagringsplass - fra 64 GB til 128 GB. Prisen blir den samme som før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer