TEST: Lenovo Smart Display

Stor Google-smartskjerm

Google har ikke lansert sin egen i Norge - da er det godt andre kan trå til.

STOR UTGAVE: Google har ikke lansert sin Nest Hub Max her til lands, men Lenovos smartskjerm er like stor. Foto: Pål Joakim Pollen
STOR UTGAVE: Google har ikke lansert sin Nest Hub Max her til lands, men Lenovos smartskjerm er like stor. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år lanserte Google sin Nest Hub-enhet i Norge – en såkalt smartskjerm, som du i hovedsak snakker til. Eller en Google Home-høyttaler med skjerm, som den i praksis er.

Og selv om Google har en større variant i sitt produktutvalg, Nest Hub Max, er den største varianten foreløpig ikke lansert i Norge. Det er imidlertid Lenovos alternativ, Lenovo smart display.

10" skjerm og webkamera

Mens den minste Nest Hub-enheten har en 7-tommers skjerm, er Lenovos smartskjerm vesentlig større og måler ti tommer over diagonalen. Det er samme størrelse som Googles størstemann. En ting Lenovo scorer bedre på er skjermoppløsning. Der Nest Hub Max har 1280x800 piksler, varter Lenovo opp med full HD-oppløsning (1920x1080).

En ting den dog mangler kontra Nest Hub-enhetene er en sensor som justerer hvitbalansen på skjermen etter fargetemperaturen på lyset i omgivelsene – her justeres kun lysstyrken.

I likhet med Nest Hub Max har også Lenovo smart display innebygd webkamera. Mange vil dessuten finne det betryggende at det fysisk kan blokkeres med en bryter, som da dekker til selve kameraet. Googles variant har også en slik bryter, men ikke med fysisk blokkering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer