Stor podkast-vekst

Interessen ser ut til å skyte fart under coronakrisen.

ØKER: Har du en podkast-ide, kan nå være en god tid å teste den ut. Podkastlyttingen øker under coronakrisen. Foto: Kirsti Østvang
ØKER: Har du en podkast-ide, kan nå være en god tid å teste den ut. Podkastlyttingen øker under coronakrisen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Podkastlytting ser ut til å få en oppsving som følge av coronaviruset.

Helgen 21. til 22. mars økte verdens største podkast-plattform, Acast, sine lyttertall med 7 prosent globalt, får vi opplyst fra selskapet. Det tilsvarer en økning på 750.000 lyttere.

I Norge økte også lyttertallene med 7 prosent.

Nå var podkaster allerede populært, også her til lands. Tall fra Kantar viser at mer enn én av fire nordmenn lytter til en podkast ukentlig, ifølge Kampanje.

Dette hører vi på

Coronasituasjonen påvirker naturligvis også hva vi hører på. For eksempel har lyttingen til sportspodkaster gått noe ned, trolig som følge av avlyste arrangementer verden over.

Podkaster innenfor kategorier som utdanning, underholdning, samfunn, medisin og helse, økte til gjengjeld med mer enn 10 prosent i løpet av helgen.

I Norge økte kategorien barn og familie med 75 prosent. Podkasten «Foreldrerådet» opplevde en 121 prosent økning på én uke. Grunnen til er at de har publisert flere avsnitt på ukesbasis som er corona-relaterte.

- Det som er fascinerende med data og lytteoppførsel, er at de direkte reflekterer det som skjer i samfunnet vårt. Det er imponerende hvor raskt podskaperne tilpasser innholdet sitt til det lytterne egentlig trenger akkurat nå - delte historier, distraksjon og informasjon, sier Erik Bratland, salgsdirektør i Acast i Norge.

Spiller inn hjemme

At mange nå må holde seg hjemme ser ikke ut til å hindre alle som lager podkaster, snarere tvert imot.

Acast sier de ser en tilstrømning av innhold generelt, ved at skaperne finner nye måter å gi ut episodene sine gjennom for eksempel fjerninnspilling og nye formater.

Radioprofil Ronny Brede Aase og samboer Tuva Fellmann har ifølge Dagbladet laget en karantene-podkast kalt nettopp «I karantene».

Slik hører du på podkast

Har du ennå ikke kastet deg på podkast-bølgen, er nå et perfekt tidspunkt å starte. Vi har skrevet flere artikler som kan hjelpe deg å komme i gang:

Trenger du tips til hvilke podkaster du bør høre på, sjekk ut nettsida www.podtoppen.no, som lister opp de 100 mest populære podkastene i Norge.

I Dagbladet/Aller har vi for øvrig flere podkaster:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer