Stor test av 23 antivirusprogrammer

Kaspersky best på beskyttelse og reparasjon.

GIR GOD BESKYTTELSE: Kaspersky Internet Security 2012 gjør det best i den uavhengige testen av 23 antivirusprogrammer, med Bitdefender like etter.  Foto: Produsentene
GIR GOD BESKYTTELSE: Kaspersky Internet Security 2012 gjør det best i den uavhengige testen av 23 antivirusprogrammer, med Bitdefender like etter. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er etterhvert en kjent sak at alle med hjemme-pc bør installere sikkerhetsprogrammer for best mulig beskyttelse av datamaskinen. Er du usikker på hvilket program du bør velge, kan du få noen gode tips her.

Den uavhengige testlaben AV-test har nemlig testet 23 antivirusprogrammer til hjemmebruk.

Det er det nyeste programmet fra Kaspersky som får høyest score totalt. Men etter testen å dømme fins det også andre, gode alternativer.

Slik er testen gjennomført

Det er testet siste tilgjengelige versjon av de 23 antivirusprogrammene. Operativsystemet som er bruke, er Windows 7.

Programmene er vurdert for hvor godt de klarer å beskytte datamaskinen mot skadelig programvare som virus og trojanere, hvor godt de reparerer en infisert datamaskin og i hvor stor grad de påvirker datamaskinens generelle ytelse.

Programmene fikk oppdatere seg automatisk når de ville, og ble utsatt for realistiske trusler.


Best beskyttelse

I løpet av november og desember har AV-test tatt for seg den nyeste tilgjengelige versjonen av de 23 antivirusprogrammene, og testet dem med i programmenes standardinstillinger.

Deretter er programmene vurdert for sin evne til å beskytte mot skadelig programvare, hvor godt de reparerer en infisert datamaskin og i hvor stor grad de påvirker datamaskinens generelle ytelse.

Det er antivirusprogrammet Kaspersky Internet Security 2012 som får de aller beste resultatene i testen, ikke minst for evnen til beskyttelse og reparasjon, hvor det oppnår full score.

Også BitDefender: Internet Security 2012 er et godt alternativ, og får gode resultater i testen - men scorer hakket lavere på reparasjon. Dessuten påvirker dette virusprogrammet datamaskinens ytelse noe mer enn Kaspersky-programmet.

Les også: Nytt nettbankvirus på veg til Norge

Styr unna disse

To av antivirusprogrammene i testen skiller seg negativt ut i forhold til beskyttelse av PC-en. Dette er gratisprogrammet Microsofts Security Essentials 2.1 og Norman Security Suite Pro, som fikk henholdsvis 2 og 3 av 6 mulige poeng for sin virusbeskyttelse.

At virusprogrammer er gratis, trenger ikke å bety at de er dårlige, og DinSide tipser jevnlig om gode gratisprogrammer, som man kan laste ned til pc-en uten kostnader.

Tre av de 23 antivirusprogrammene i denne testen er nettopp gratisprogrammer. Selv om de ikke klatrer helt til topps på resultatlista, er spesielt ett av programmene en verdig kandidat - og ikke minst et bedre alternativ enn å ikke ha et virusprogram installert.

Dette gjelder AVG Internet Security 2012, som får jevnt over greie resultater på samtlige tre testkategorier.

Les også: Slik gjør du Windows sikrere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer