Stor test av PC-høyttalere

TEST: Hvis ikke du finner noe du liker her er det ikke sikkert det er høyttalerne det er noe galt med.

KANDIDATENE: Med deltakere fra Logitech, Creative, M-Audio, Harman Kardon og JBL er det nok å velge av i vår stortest av PC-høyttalere.
KANDIDATENE: Med deltakere fra Logitech, Creative, M-Audio, Harman Kardon og JBL er det nok å velge av i vår stortest av PC-høyttalere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stasjonære og bærbare datamaskiner har mange ting til felles, inkludert ting som det ikke er noen grunn til å være stolt av. Én av disse er lydkvaliteten på de interne høyttalerne, som ofte er så puslete og tynn at det kun er supermodeller som kan finne på å bli misunnelig.

Å la filmlyd eller musikk slippe gjennom høyttalerne blir en så stusselig opplevelse at eksplosjoner høres ut som luft som siver ut fra en plastpose, mens selv tunge gitarer eller storslåtte strykere blir så redusert at du like gjerne kan sitte å nynne for deg selv framfor å spille andres musikk.

Med og uten subwoofer

Fortvil ikke. Vi har testet fem populære høyttalersett som enkelt kan kobles til vanlige PC-er og laptoper ved hjelp av én eneste ledning, og som gir deg en lydkvalitet som ligger langt over de innebygde høyttalerne.

Vi har valgt ut fem høyttalerpar. Tre av dem er såkalte 2.1-høyttalere, som vil si at de i tillegg til to satelitthøyttalere kommer med subwoofer, mens de to andre er vanlige stereopar. Prisene ligger på mellom rundt 1400 og 2200 kroner, og selv om noen kanskje synes det høres mye ut, er det en liten pris å betale hvis du bruker PC-en eller laptopen til litt mer enn bare surfing og epostsjekking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer