Stor tro på Mac-fremtiden

Stemningen på messer er et godt barometer på rikets tilstand - både når det gjelder Apple selv, utviklere av Mac-relaterte produkter og brukerne. I motsetning til fjorårets MacWorld-messe, var årets messe preget av entusiasme, stor tro på framtiden og en rekke nye produkter.

Stor tro på Mac-fremtiden
Publisert

Det som preget messen var iMac - Apples nye maskin beregnet for nettbruk i videste forstand - både som hjemmemaskin for nye internett-brukere, som skolemaskin og som avlastningsmaskin for tyngre brukere.

iMac er preget av et minst like revolusjonerende design som den første Macen, at den ikke har utstyr som datamaskiner "må" ha, som diskettstasjon og kortplasser, og at den har moderne tilkoblinger som 10/100Base Ethernet, 56K modem, infrarød port (IrDA) og USB.

Den innebygde skjermen har også stereohøyttalere med SRS (surround). Maskinen skal være minst like rask som de raskeste 400 MHz PCene, men dette vil variere med bruksområdene. Det er som kjent vanskelig å sammenligne epler med... bananer?

Filosofien bak iMac er i tråd med Macens opprinnelige idé, med den praktiske bruken i fokus - ikke installasjon og konfigurasjon. Hvor vellykket dette vil bli i 1998 og utover, vil vise seg når den kommer i salg i august. Ryktene sier at det allerede er forhåndsbestilt godt over 100.000 maskiner, men Apple vil nok gjerne selge noen millioner maskiner før de er fornøyd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.