Store endringer i neste Ubuntu

Får helt nytt grensesnitt og sentrale programmer byttes ut.

Store endringer i neste Ubuntu
Publisert
Sist oppdatert

Ubuntu 10.10 ble lansert 10. oktober, og da vet vi at det er nøyaktig et halvt år til neste versjon av verdens mest populære gratisalternativ til Windows og MacOS.

Her finner du Dinsides omtale av Ubuntu 10.10.

I april 2011 vil vi altså se Ubuntu 11.04, og ifølge amerikanske Computerworld vil vi se de største endringene i operativsystemets historie.

Helt nytt grensesnitt

Den mest iøynefallende nyheten er naturlig nok et helt nytt grensesnitt. Unity heter det, og finnes allerede på netbook-versjonen av Ubuntu 10.10. Stikkord er ny måte å organisere programvinduer på, samt fingervennlige ikoner og menyer. Ja, for Unity skal optimaliseres for berøringsfølsomme skjermer, herunder nettbrett.

Her ser du en video som demonstrerer grensesnittet på en netbook:

.

nye standardprogrammer

En annen viktig endring er at kontorsuiten OpenOffice.org byttes ut med LibreOffice. LibreOffice vedlikeholdes av en utbrytergruppe fra Oracle (som i dag styrer OpenOffice.org-prosjektet).

Per i dag er de to kontorsuitene nærmest identiske, men fram mot april neste år forventes forskjellene å være tydelige. LibreOffice har et uttrykt mål om å bli raskere og støtte Microsoft Office 2007 og 2010-filer langt bedre innen lanseringen av Ubuntu 11.04.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer