Store forskjeller i 3G-hastigheten

Ikke ett fett hvilken 3G-bærbar PC du velger.

Mange PCer med integrert støtte for mobilt bredbånd er trege, avslører IDG i fersk test.
Mange PCer med integrert støtte for mobilt bredbånd er trege, avslører IDG i fersk test. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere velger en bærbar PC med innebygd støtte for mobilt bredbånd når de skal bytte ut sin gamle, og produsente følger opp interessen ved å lansere stadig nye modeller.

Minibærbare er kanskje den PC-kategorien som oftest leveres med innebygd 3G-modul, og fås gjerne billigere i butikken dersom du binder deg til et 3G-abonnement hos en eller annen tilbyder.

Les også: Stor test av bærbare PCer - mars 2009

Fersk test avslører store forskjeller

Det de færreste tenker over er at det kan være forskjeller på ytelsen til de forskjellige 3G-modulene som sitter i PCene. Store forskjeller faktisk, i følge en ny test som ble utført av svenske IDG nylig.

I testen har magasinet invitert alle de store PC-leverandørene i Sverige til å delta med en PC med 3G-modul innebygd, i vektklasse under 3 kg. Deretter har disse blitt testet med et mobilt bredbånds-abonnement fra operatøren 3, som ble testvinner i bladet PC för Alla i fjor sommer.

Hastighetsmålingene ble gjort mot bredbandskollen.se på tre plasser: I sentrale Stockholm, i en forstad og et sted på "landet". PCene fra Fujitsu-Siemens og Acer viste seg å klare brasene betydelig kjappere enn de andre. Aller dårligst ut kom PCen fra Zepto:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.