Store høstspill fra Electronic Arts

Årets spillhøst vil nok en gang by på et enormt antall stortitler. Mandag kveld tittet vi på tre viktige spill fra Electronic Arts – Soul Calibur 2, SSX 3 og Need for Speed: Underground, og her er våre førsteinntrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at høsten og førjulstider er den perioden i året det kommer flest spill til alle plattformer. Det er mye vi gleder oss til, og gleden var selvsagt stor da vi fikk muligheten til hands-on-testing av flere av Electronic Arts kommende spill.

Riktignok har vi allerede sett på både Soul Calibur II, SSX 3 og Need for Speed: Underground ved flere anledninger tidligere, blant annet på E3-messen, men denne gangen fikk vi bedre tid og mer komplette versjoner av spillene.

Det beste slåssespillet hittil?

Store høstspill fra Electronic Arts


Soul Calibur II er definitivt den store attraksjonen for alle interessere i gode slåssespill. Oppfølgeren til Dreamcast-spillet fra 1999 er allerede tilgjengelig i Japan, kommer i USA 26. august og i Europa 26. september.

Soul Calibur II er et klassisk slåssespill som ikke gjør noen store forsøk på å revolusjonere sjangeren. Vi har et stort utvalg av fargerike karakterer, som inkluderer svake, men kjappe kvinnelige skikkelser, tunge og kraftige menn og noen ikke helt menneskelige personligheter. Som tidligere utgaver er også dette Soul Calibur-spillet basert i middelalderen, og det gjenspeiles i våpenutvalget, klesstilen og brett. Spillet har flere enkeltspillermodi, først og fremst vanlig Arcade-modus samt Weapon Master-modus, som er selve hjertet i singleplayer-delen. Det er der du får vite historien bak karakterene og låser opp de mange hemmelighetene.

Til tross for den tilsynelatende gode enkelspillerdelen, er det naturligvis i flerspillermodusen moroa finnes. Det er ved å spille mot en levende motstander at spillmotoren kan testes og utforskes. Og Soul Calibur II skuffer absolutt ikke. Vekten legges på strategi, ikke overveldende kombinasjoner, og våpen er et svært viktig element. Slåssingen flyter ekstremt bra, og karakterene er svært balanserte, med tydelige fordeler og ulemper. Det eneste som skuffer litt er de generelt flate og lite innovative brettene.

Selv om Soul Calibur II ikke nødvendigvis tar sjangeren til nye høyder, er det et ekstremt solid og godt gjennomført spill, med dyp og involverende slåssemotor og meget flott grafikk.

Spillet kommet på alle konsoller, og alle samlere kan glede seg over at hver konsoll vil få sin egen, eksklusiv karakter. På PS2 er det Heihachi, kjent fra Tekken, XBox får tegneseriefiguren Spawn, mens selveste Link fra Zelda-serien dukker opp på GameCube.

Tilbake i snøen

Store høstspill fra Electronic Arts


En annen oppfølger EA lanserer i høst heter SSX 3, og er forståelig nok det tredje SSX-spillet, etter SSX og SSX Tricky. Det er snowboard det handler om, men presentert på en fullstendig urealistisk og overdreven måte. Vanvittige triks og hopp står på dagsorden, men pumpende soundtrack som bakgrunn.

SSX 3 foregår på kun ett fjell, men det er en stor mengde baner og løyper tilgjengelig. Disse er meget varierte både når det gjelder vanskelighetsgrad, værforhold og utseende. Poenget med SSX 3 er stor grad av frihet – du begynner med å velge hvilken av de ti karakterene du vil styre (noen av disse er kjent fra tidligere spill, noen er nye), og du kastes rett ut i fjellsiden. Det er ingen menyer, du er nødt til å gjøre valg ved å kjøre i riktig retning. Det foregår slik: Ved å ta til venstre kjører du inn i et område som heter info, og der kan du lagre spillet, oppgradere din karakter og justere andre innstillinger. Tar du til høyre, kjører du inn på en bane kalt Events, der du videre kan velge hva slags konkurranser du vil delta i, for eksempel big air eller half-pipe. Slike valgmuligheter får du ofte, og i tillegg får du muligheter til å utforske banene i fred og ro uten å konkurrere mot noen.

Du kan selvsagt oppgradere personen du styrer, og dette gjør du ved å utføre spektakulære triks. Disse gir deg penger, og penger gir deg bedre evner og tilgang til nye områder av fjellet.

Nye elementer vi så som ikke ble vist på E3 var blant annet flotte snøskred og tåkeeffekter. Naturen motarbeider deg ofte i spillet, og vi fikk fallende trær i hode flere ganger.

Grafikken er selvfølgelig også forbedret, med flere spesialeffekter, mer polygoner på modeller og realistisk snø. Vi må imidlertid innrømme at PS2-versjonen, som vi prøvde, ikke helt kan måle seg med nydelige snowboardspill som Amped på XBox.

SSX 3 kommer på alle konsoller 24. oktober.

Undergrunn

Store høstspill fra Electronic Arts


Til slutt var det tid til det kanskje aller mest etterlengtede spillet fra EA for tiden – Need for Speed: Underground. Dette meget imponerende bilspillet tar inspirasjonen fra filmer som Fast and the Furious, og handler om ulovlig streetracing. Hele spillet foregår om natten, og bilparken består av gatebiler som har gjennomgått visse ”modifikasjoner”. Styling av biler er en svært viktig del av spillet, og det gjelder både oppgradering av motor og ytelse og utseende. Det er hundrevis av måter du kan fikse på bilen din på, og med litt arbeid ender du opp med den ultimate gatemaskinen.

NFS: Underground byr på en lang rekke spillvarianter. Du kan kjøre vanlige baner mot flere motstandere, teste dine bremsekunnskaper på korte og svingete baner, eller prøve deg på dragracing der fokuset er på timing og gir.

Det går ekstremt fort, og utviklerne har sørget for å ta med visuelle effekter som virkelig øker fartsfølelsen. Når du kjører dragrace, rister hele skjermen, og når du benytter deg av nitroboost, kommer det en sinnsyk blur-effekt som virkelig vil få deg til å sperre opp øyene. Det var bare synd at denne effekten ikke fungerte på den svært tidlige versjonen av spillet vi fikk teste.

Det var i det hele tatt lite som var på plass i denne pre-alpha-versjonen, så det var vanskelig å gjøre opp en mening om hvor bra det virkelig blir. Det lille vi fikk sett og prøvd var imidlertid meget lovende. Spesielt imponert er vi over grafikken, som er av ekstremt høy kvalitet. Nydelige refleksjoner i veibanen ser nesten fotorealistiske ut, og omgivelser er meget detaljerte.

Need for Speed: Underground kommer til alle konsoller og PC 28. november.

Disse tre er bare noen av kommende stortitler fra Electronic Arts, og du kan også lese vår smugtitt på et par andre EA-spill fra årets E3-messe her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer