Store nyheter fra Google

Helt ny generasjon Android, musikk- og videotjeneste blant nyhetene.

Blant nyhetene er Google Music Beta, som lar deg lagre inntil 20.000 sanger i nettskyen, uten kostnad. Deretter kan musikken streames til mobilen, nettbrettet eller PC-en fra hvor som helst. Her dermonstrert på nettbrett. Foto: Google
Blant nyhetene er Google Music Beta, som lar deg lagre inntil 20.000 sanger i nettskyen, uten kostnad. Deretter kan musikken streames til mobilen, nettbrettet eller PC-en fra hvor som helst. Her dermonstrert på nettbrett. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under Googles I/O-konferanse tirsdag avduket søkegiganten en rekke oppsiktsvekkende og mindre oppsiktsvekkende nyheter. Mest spennende er kanskje en ny dreining av operativsystemet Android. I neste generasjon av Android skal mobil- og nettbrettversjonene av operativsystemet meltes sammen til én, skalerbar versjon, kalt Ice Cream Sandwich.

Raskere oppdateringer, og én versjon

Operativsystemet skal ha mye av det samme grensesnittet som i Android 3.0 Honeycomb som i disse dager rulles ut på en rekke nye nettbrett, men skal også inneholde en rekke forbedringer.

Dessuten lover Google at det skal bli slutt på det fragmenterte bildet som i dag regjerer på Android-markedet, der oppdateringer kommer med svært ujevne mellomrom avhengig av hvilken mobil du har. Mobilprodusentene binder seg nemlig til å tilby siste versjon av Android i minst 18 måneder etter at modellene kommer på markedet, og det settes også krav til hvor raskt de skal være klare etter at Google har sluppet oppdateringer.

Den nye generasjonen skal rulles ut i fjerde kvartal i år.

Musikken din i skyen

Den andre store nyheten dreier seg om musikk, som svært mange hadde gjettet på forhånd. Endelig er Google klar med sin egen musikktjeneste, Google Music Beta, som i første omgang kun blir tilgjengelig via invitasjoner, og kun for amerikanske brukere. I praksis dreier det seg i første omgang om lagring av musikken din i skyen, inntil 20.000 spor. Deretter skal du kunne streame musikken din til alt fra PC-er til nettbrett og mobiler, så lenge de støtter Adobe Flash (surprise!). Også offline-lytting skal være mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer