Elko Smart

Storlansering fra Elko

Lanserer nytt smarthus bygget på den åpne Zigbee 3.0-protokollen.

ELKO SMART: Det nye smarthussystemet er bygget på Zigbee 3.0-protokollen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ELKO SMART: Det nye smarthussystemet er bygget på Zigbee 3.0-protokollen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Elko er kanskje mest kjent for sine stikkontakter og lysbrytere og -dimmere, men i høst lanserer selskapet et nytt smarthussystem, kalt Elko Smart.

Det nye systemet er bygget på Zigbee 3.0-protokollen og består av en egen hub, brytere, dimmere, pucker, som passer inn i Elkos veggbokser, og tre sensorer.

Overfor Dinside forteller Elko at du ikke kan integrere andre produkter i Elko SmartHub, men ettersom alle av deres produkter er Zigbee 3.0-sertifiserte, kan de integreres i andre smarthussentraler.

– På den måten kan vi sikre en stabil og god brukeropplevelse på vår plattform, og samtidig gi kunden valgfrihet til hvilke app og huber de ønsker å bruke, forteller selskapet.

Det betyr at du skal kunne integrere Elko Smart-produkter i Zigbee-kompatible sentraler som Athom Homey og Samsung SmartThings, men det er opp til produsentene å støtte det.

Støtter de eldre dingsene

Nye Elko SmartHub er arvtakeren til Elko Home Gateway RF og du er nødt til å bytte til den nye gatewayen for å benytte de nye produktene i Smart-serien, opplyser selskapet.

Du kan heller ikke bruke den ny Smart-appen med Home Gateway, men kan til gjengjeld integrere termostaten ESH Super TR RF og dimmeren 316GLED i den nye smarthussentralen til Elko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer