Elko Smart

Storlansering fra Elko

Lanserer nytt smarthus bygget på den åpne Zigbee 3.0-protokollen.

ELKO SMART: Det nye smarthussystemet er bygget på Zigbee 3.0-protokollen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ELKO SMART: Det nye smarthussystemet er bygget på Zigbee 3.0-protokollen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Elko er kanskje mest kjent for sine stikkontakter og lysbrytere og -dimmere, men i høst lanserer selskapet et nytt smarthussystem, kalt Elko Smart.

Det nye systemet er bygget på Zigbee 3.0-protokollen og består av en egen hub, brytere, dimmere, pucker, som passer inn i Elkos veggbokser, og tre sensorer.

Overfor Dinside forteller Elko at du ikke kan integrere andre produkter i Elko SmartHub, men ettersom alle av deres produkter er Zigbee 3.0-sertifiserte, kan de integreres i andre smarthussentraler.

– På den måten kan vi sikre en stabil og god brukeropplevelse på vår plattform, og samtidig gi kunden valgfrihet til hvilke app og huber de ønsker å bruke, forteller selskapet.

Det betyr at du skal kunne integrere Elko Smart-produkter i Zigbee-kompatible sentraler som Athom Homey og Samsung SmartThings, men det er opp til produsentene å støtte det.

Støtter de eldre dingsene

Nye Elko SmartHub er arvtakeren til Elko Home Gateway RF og du er nødt til å bytte til den nye gatewayen for å benytte de nye produktene i Smart-serien, opplyser selskapet.

Du kan heller ikke bruke den ny Smart-appen med Home Gateway, men kan til gjengjeld integrere termostaten ESH Super TR RF og dimmeren 316GLED i den nye smarthussentralen til Elko.

Elko Smart

Elkos smarthjem kan i tillegg til å styres fra mobilen, også styres med stemmen med støtte for Apple Siri, Amazon Alexa og Google Assistent. Du kan naturligvis også betjene brytere og dimmere manuelt.

Videre har det støtte for stemninger og automasjoner. For eksempel kan du aktivere stemningen «borte» for å skru av alle lysene i boligen og gulvtermostaten senkes, eller kanskje at utelysene skal skrus skrus på automatisk ved solnedgang.

Elkos nettsider kan du lese mer om hvordan du setter opp stemninger og automatsjoner.

Hub, dimmere, brytere og sensorer

Som nevnt over, vil det nye systemet bestå av en rekke produkter og alt fra brytere og dimmere til smarte sensorer og pucker, som blir tilgjengelig direkte via elektrikere gjennom selskapets grossister.

Dette er produktene:

 • SmartHUB: Selve hjernen i system som kontrollerer enhetene.
 • Smartbryter 10 A: trykkbryter
 • Smartdim trykk: universal trykkdimmer.
 • Smartdim vri: universal vridimmer
 • Smartdim 316GLED RF: vridimmer
 • Super TR RF: smarttermostat
 • Smartdim Puck: puckdimmer
 • Smartrele Puck: pillebryter
 • Sensor: til dør og vindu
 • Smartsensor: lekkasje
 • Smartsensor: temperatur og fukt
 • Smartsensor: bevegelse

Dimmerne og bryterne kommer i fargene hvit, svart og aluminium.

PS. Vi har flere av Elkos nye produkter inne og kommer tilbake med en guide i løpet av høsten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer