Storoppdaterer PlayStation 5

Slipper nye lagringsmuligheter og muligheter for Share Play.

PLAYSTATION 5: Sony slipper den første, store oppdateringen til PS5 siden lansering. Foto: Pål Joakim Pollen
PLAYSTATION 5: Sony slipper den første, store oppdateringen til PS5 siden lansering. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Sony har annonsert en oppdatering til PlayStation 5 som blir den første, store oppdateringen siden konsollen ble lansert i fjor høst. Den inneholder flere spennende nyheter.

Blant annet muligheten til å (mellom)lagre PlayStation 5-spill på en ekstern harddisk. Dette er spesielt nyttig hvis du har lite lagringsplass på konsollen og sitter på et tregere nett, som gjør at det går fortere å overføre spill fra en disk til en annen fremfor å laste det ned.

Da kan du altså flytte over spill til en ekstern harddisk for midlertidig lagring frem til du skal spille dem, og så overføre tilbake til den interne disken når du skal spille.

PlayStation 5-spill kan nemlig kun spilles av fra den interne lagringen.

Merk at det er to ankepunkter ved denne løsningen. Spill kan ikke lastes ned direkte til den eksterne harddisken. Først må spillet lastes ned til den interne og så overføres til den eksterne. En annen ting er at spill lagret eksternt ikke blir oppdatert før de er overført til den interne disken.

Hvis du lurer på når PS5 vil støtte utvidelse av den interne lagringen, skriver Sony i et blogginnlegg at det kommer i en kommende oppdatering. Da vil det altså bli mulig å sette inn en ekstra lynrask disk som kan brukes på samme måte som den som sitter i maskinen fra før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer