Storoppdaterer PlayStation 5

Slipper nye lagringsmuligheter og muligheter for Share Play.

PLAYSTATION 5: Sony slipper den første, store oppdateringen til PS5 siden lansering. Foto: Pål Joakim Pollen
PLAYSTATION 5: Sony slipper den første, store oppdateringen til PS5 siden lansering. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Sony har annonsert en oppdatering til PlayStation 5 som blir den første, store oppdateringen siden konsollen ble lansert i fjor høst. Den inneholder flere spennende nyheter.

Blant annet muligheten til å (mellom)lagre PlayStation 5-spill på en ekstern harddisk. Dette er spesielt nyttig hvis du har lite lagringsplass på konsollen og sitter på et tregere nett, som gjør at det går fortere å overføre spill fra en disk til en annen fremfor å laste det ned.

Da kan du altså flytte over spill til en ekstern harddisk for midlertidig lagring frem til du skal spille dem, og så overføre tilbake til den interne disken når du skal spille.

PlayStation 5-spill kan nemlig kun spilles av fra den interne lagringen.

Nå kan du flytte spill til ekstern lagring. Foto: Sony
Nå kan du flytte spill til ekstern lagring. Foto: Sony Vis mer

Merk at det er to ankepunkter ved denne løsningen. Spill kan ikke lastes ned direkte til den eksterne harddisken. Først må spillet lastes ned til den interne og så overføres til den eksterne. En annen ting er at spill lagret eksternt ikke blir oppdatert før de er overført til den interne disken.

Hvis du lurer på når PS5 vil støtte utvidelse av den interne lagringen, skriver Sony i et blogginnlegg at det kommer i en kommende oppdatering. Da vil det altså bli mulig å sette inn en ekstra lynrask disk som kan brukes på samme måte som den som sitter i maskinen fra før.

Share Play på tvers av konsollene

I oppdateringen introduseres også Share Play på tvers av generasjonene, som åpner for at PS4- og PS5-spillere kan bruke Share Play sammen og at PS4-spilleren får tilgang til PS5-spillerens skjermbilde på sin konsoll og motsatt.

På den måten kan PS4-spilleren ta over spillingen, eller man kan spille samarbeidsspill sammen.

En fiffig detalj her er at PlayStation 4-spilleren kan spille PS5-spill med sin DualShock-kontroller. På PlayStation 5 kan du nemlig ikke bruke en DualShock-kontroller for å spille PS5-spill, kun den nye DualSense-kontrollen, men interessant nok er det altså mulig via Share Play.

Nå kan PS4- og PS5-spillere spille sammen i Share Play. Foto: Sony
Nå kan PS4- og PS5-spillere spille sammen i Share Play. Foto: Sony Vis mer

Flere nyheter

Av andre nyheter har Sony justert litt på Game Base-menyen som nå gir raskere tilgang til viktig innhold og funksjoner, og kan enkelt skifte mellom party- og vennefanen for å chatte med venner eller se hva de spiller.

Dette er også nytt:

  • Rask tilgang til å dempe spillchat og justere spillervolum.
  • Forhåndsnedlasting av spilloppdatering, som betyr at hvis har aktivert automatiske oppdateringer og konsollen din er i hvilemodus, vil spilloppdateringer forhåndsnedlastes til konsollen.
  • Tilpassing av spillbiblioteket ved at du kan søke i det, samt skjule spill fra visningen.
  • Skjermzoom, som gjør at du kan justere forstørrelsesnivået via innstillingene.
  • Sony introduserer også noen trophies-nyheter ved at du kan velge trofénivå som må oppnås før konsollen tar et automatisk skjermbilde, kalt Trophy Stats.

Oppdateringen til PlayStation 5 rulles ut i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer