Større bit for Intel?

Om mange mener at Microsoft er for dominerende i dagens PC-verden, er det i hvert fall tydelig at Intel ikke har noe ønske om å være mindre dominerende. I første rekke lanserer firmaet nå 3D-grafikkortet Intel Express. Siden vil de levere standard 3D-grafikk på sine hovedkort.

740-prosessoren er "hjernen" på Intel Ekspress 3D
740-prosessoren er "hjernen" på Intel Ekspress 3D Vis mer
Publisert

Intel Express er -- ifølge Intel -- "optimalisert for Pentium II-prosessoren". Hvordan kortet er mer eller mindre optimalisert enn konkurrentene går naturligvis ikke frem på noen måte, men meningen er i hvert fall å konkurrere hardt mot firma som ATI, Matrox, Number Nine osv.

Intel Ekspress har en Intel 740 grafikkprosessor, og kommer kun i AGP-utgave. (Våre tester viser at det i dag ikke er noen stor forskjell på AGP-kort og PCI-kort, men realiteten er at førstnevntes spesifikasjoner -- hvor det blant annet frigjør PCI-bussen til ikke-grafiske oppgaver -- skal muliggjøre bedre totalytelse fra PCer enn hva som er tilfellet i PCI.

I Norge er Intel Ekspress tilgjengelig nå, og vil koste 1300 kroner med 4 MB minne. En 2 MB-utgave blir snart tilgjengelig, og vil koste ca. 1000 kroner her i Norge.

Intel vil også raskt integrere alle de nødvendige brikkene for 3D-grafikk i én brikke, som så vil kunne leveres standard på deres hovedkort. Tanken er naturligvis at lav prising vil få flest mulig PC-leverandører til å benytte Intels egne grafikk-løsninger, og dermed ødelegge markedet for de grafikkortprodusentene -- og produsenter av grafikkprosessorer -- som finnes i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer