Større harddisk i din bærbare PC

De fleste bærbare PCer har en liten disk. Med liten mener vi her den fysiske størrelsen med 2,5-tommers bredde. Disse diskene er konstruert for å være lette, ta liten plass og bruke lite strøm.

Publisert

Dessverre medfører det at de blir mye dyrere enn de vanlige 3,5-tommers-diskene vi bruker i stasjonære maskiner. Derfor er også mange bærbare maskiner utstyrt med kapasitetsmessig små disker for å kutte kostnader.

DinSide bruker Toshiba

Toshiba Satellite 440CDT er en utbredt maskin i våre redaksjoner. De fleste skribentene i DinSide jobber mye utenfor kontoret og trenger en bærbar PC.

De aller fleste av disse maskinene ble innkjøpt for ca. ett år siden og begynner å få kapasitetsproblemer. Derfor var det naturlig at dataredaksjonen tok på seg oppdraget da økonomiredaksjonen trengte mer plass i sine Toshibaer:

Disse tre Toshibaene hadde bare 1,3 GB harddisker, og det ble brukt mye tid og energi på at de ikke skulle gå fulle hele tiden.

IBM fremfor Toshiba

Vi undersøkte prisen og fant at IBM sine 2,5-tommers disker var hele 40% rimeligere enn Toshiba sine.

Vi gikk derfor til innkjøp av tre 1956">IBM Travelstar 4GT på 3,2 GB. Dette er heller ingen store disker, men likevel en kraftig forbedring med 1,9 GB bedre plass.

Pass på høyden!

Både den eksisterende Toshiba-disken og den nye IBM-disken er 12,5 millimeter høye. Det er ingenting i veien for å velge en lavere disk, men IBM lager også 17 millimeter høye disker. De vil ikke få plass i denne maskinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer