Starfield lanseringsdato:

Storspill får lanseringsdato

Det første E3-showet til Xbox etter oppkjøpet av Bethesda.

STARFIELD: Se den første traileren til Starfield – Bethesdas kommende RPG satt til verdensrommet. Spillet lanseres til Xbox Series X og S og PC i 2022. Vis mer
Publisert

Mens fotball-EM ruller og går på TV-en, avholdes verdens største spillmesse E3 i digitale kanaler.

På grunn av coronasituasjonen ble fjorårets E3 avlyst, men i år avholdes den igjen. Dog i virtuelt format, slik som andre messer det seneste året, men heldigvis er flere av bransjens giganter på plass.

Deriblant Xbox, som avholdt sitt 90-minutter lange spillshow i går kveld norsk tid, der de viste frem det ene spillet etter det andre.

Starfield

Blant de mest etterlengtede spillene, er Bethesdas «Starfield» som nå er Xbox-domene etter at Microsoft i fjor kjøpte Bethesda og samtlige tilhørende studioer.

«Starfield» er Bethesdas første nye serie på 25 år og er et sci-fi-rollespill satt 300 år frem i tid. Under gårsdagens E3-show slapp Xbox den første teasertraileren til spillet, som du kan se øverst i saken.

Videoen avslører ikke stort annet enn at det er satt til verdensrommet, som du vil kunne utforske når spillet lanseres 11. november 2022.

Etter Microsofts oppkjøp av Bethesda har det vært spekulasjoner om spillene forblir multiplattform eller om de blir eksklusivt til Xbox på konsoll, men også kommer til PC. I går la Xbox den ballen død ved å avsløre at «Starfield» blir konsolleksklusivt til Xbox Series X og S, som betyr at PlayStation-spillerne må se langt etter denne lanseringen.

STARFIELD: Et av de mest etterlengtede spillene fra Bethesda. Foto: Bethesda
STARFIELD: Et av de mest etterlengtede spillene fra Bethesda. Foto: Bethesda Vis mer

Halo Infinite

Det er også knyttet stor spenning til «Halo Infinite», som opprinnelig skulle lanseres sammen med Xbox Series X i fjor høst. Microsoft og utviklerne i 343 Industries innså at spillet trengte litt ekstra tid, så det ble utsatt til i år.

Under Xbox+Bethesda-showet ble det vist en actionpakket flerspillertrailer for «Halo: Infinite», men en dato må du fortsatt vente på.

«Halo Infinite» kommer til Xbox One, Xbox Series X og S og PC i høst.

Battlefield 2042

«Battlefield 2042» fikk også litt scenetid under Xbox+Bethesda-showet og EA og Dice viste frem en ellevill gameplaytrailer for det kommende spillet, som blant annet vil bestå av dynamisk vær og gigantiske kart med støtte for inntil 128 spillere.

«Battlefield 2042» kommer til PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X og S og PC 22. oktober.

Forza Horizon 5

Er det spill eller er det ekte? «Forza Horizon 5» var en av overraskelsene under gårsdagens show. Visuelt ser det ut til å bli veldig imponerende og er et stort steg nærmere fotorealistiske spill.

Denne gangen er «Forza Horizon» satt til Mexico som byr på et variert og vakkert landskap.

«Forza Horizon 5» lanseres til PC, Xbox One og Xbox Series X og S 9. november i år. Og ja, selvsagt Game pass.

STALKER 2

Endelig vi fikk en ny titt på oppfølgeren til det kritikerroste «Stalker». Som tittelen avslører er «Stalker 2: Heart of Chernobyl» satt til Tsjernobyl, og under kan du se fire minutter fra spillet som lanseres til Xbox Game Pass 22. april 2022.

Sea of Thieves: A Pirate’s Life

Vi er egentlig litt overrasket over at det ikke har skjedd før, men i går dukket plutselig Captain Jack Sparrow og kompani opp under en trailer til «Sea of Thieves». Pirates-gjengen entrer Xbox’ piratverden i spillutvidelsen «A Pirate’s Life» som kommer til «Sea of Thieves» 22. juni.

Microsoft Flight Simulator

27. juli lanseres konsollversjonen av flysimulatoren «Microsoft Flight Simulator» som har imponerende 91 poeng av 100 mulige på Metacritic.

I tillegg har Xbox inngått et samarbeid med Paramount Studios som bringer den kommende filmen «Top Gun: Maverick» til flysimulatoren.

«Microsoft Flight Simulator» blir, som alle andre Xbox Game Studios-spill, tilgjengelig på Xbox Game Pass på dag én.

Redfall

«One more thing»-spillet i går var «Redfall» som utvikles av Arkane – selskapet bak blant annet «Prey» og «Dishonored». «Redfall» er et åpen verden samarbeidsspill med unike karakterer som hver har sine spesialegenskaper og -våpen.

Vi vet ikke altfor mye om spillet, men det er kjent at vampyrer er fiender i spillet som lanseres sommeren 2022

«Redfall» kommer til Xbox Series X og S og PC.

Game Pass-bonansa

Totalt viste Xbox frem 30 spill under E3-showet i går – 27 av dem kommer til Xbox Game Pass på dag én. De tre som ikke gjør det, er «Far Cry 6, «Battlefield 2042» og «Diablo 2: Resurrected».

En av overraskelsene er at «Hades», et av fjorårets beste spill, kommer til Xbox 13. august, og det på Game Pass dag én. Det slippes samtidig til PlayStation 4 og 5.

I tillegg kommer blant annet disse spillene til Xbox’ abonnementstjeneste:

 • Among Us
 • Atomic Heart
 • Back 4 Blood
 • Yakuza: Like a Dragon
 • Slime Rancher 2
 • Shredders 2
 • Contraband 2
 • Psychonauts 2
 • The Outer Worlds 2
 • 12 Minutes
 • Replaced
 • The Ascent

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer