Cyberpunk 2077

Storspillet slaktes – spillerne tilbys refusjon

CD Projekt Red lover bot og bedring for «Cyberpunk» på PlayStation 4 og Xbox One.

CYBERPUNK 2077: Et av årets storspill både hylles og slaktes. Foto: CD Project Red
CYBERPUNK 2077: Et av årets storspill både hylles og slaktes. Foto: CD Project Red Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere utsettelser ble «Cyberpunk 2077», som er et av årets mest høyprofilerte spill, lansert 10. desember forrige uke.

Spillet har totalt sett blitt hyllet av spillpressen og ligger i skrivende stund på 90 poeng av 100 mulige på anmelderdatabasen Metacritic. Gode tall til tross, lanseringen har ikke bare vært en dans på roser for utvikleren CD Projekt Red.

For den scoren gjelder PC-versjonen. Ser du på brukertilbakemeldingene på PlayStation 4 og Xbox One, er ståa annerledes.

På Xbox One har har «Cyberpunk 2077» en «User Score» 3,7 poeng av 10 mulige. På PlayStation 4 er det enda verre: 2,8 poeng.

Tilbakemeldingene gir déjà vu til fjorårets «Anthem».

Beklager PS4- og Xbox One-versjonen

Blant annet har «Cyberpunk 2077» fått mye kritikk med hvordan spillet ser ut og spilles på. Spillnettstedet Gamer.no omtaler det som «et teknisk mageplask».

Spesielt har spillet fått kritikk for hvordan det kjøres på PlayStation 4 og Xbox One. Opplevelsen har rett og slett vært dårlig og langt under forventningene på de to plattformene.

I en uttalelse beklager CD Projekt Red hvordan spillet oppleves på PS4 og Xbox One.

– Vi burde ha brukt mer tid på å sørge for at det kjørte bedre på PlayStation 4 og Xbox One, skriver selskapet.

Oppdateringer på vei

Samtidig lover utvikleren å fikse feil og ustabilitet for å øke totalopplevelsen. Den første oppdateringen kom allerede kort tid etter lanseringen, mens den neste ventes om en ukes tid.

Deretter planlegges to store oppdateringer: den første i januar og så en i februar.

– Disse bør fikse de mest betydelige problemene spillerne opplever på konsollene fra forrige generasjon. Vi kommer med informasjon om oppdateringene i forkant av utrullingen.

Tilbyr refusjon

I tillegg tilbys spillerne å få refusjon for spillet.

– Vi er takknemlige hvis du gir oss en sjanse, men dersom du ikke er fornøyd med spillet på din konsoll og ikke ønsker å vente på oppdateringer, kan du be om å få refusjon, skriver studioet.

Har du kjøpt en fysisk kopi av spillet, oppfordres du å ta det med tilbake til der du kjøpte det. Du kan også ta kontakt med CD Projekt Reds kundeservice for hjelp.

Har du kjøpt det digitalt, søker du refusjon gjennom systemene på PlayStation Network og Xbox Live. Her finner du info om å søke refusjon på PlayStation Store og her for Xbox Store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer