SNIKTITT: Apple iPad Pro er bare en eneste stor skjerm

Største iPad-endringene noensinne

Hjem-knappen er historie, men det mest oppsiktsvekkende er imidlertid hva de har gjort med ladeporten.

SKJERM, SKJERM, SKJERM: Apples nye iPad Pro er en eneste stor skjerm. Borte er den gode, gamle hjemknappen. Foto: Kirsti Østvang
SKJERM, SKJERM, SKJERM: Apples nye iPad Pro er en eneste stor skjerm. Borte er den gode, gamle hjemknappen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(New York): Det var trangt om plassen, men vi fikk mulighet til å kjenne litt på de nye iPad Pro-modellene Apple lanserte tirsdag ettermiddag norsk tid.

De skiller seg fra forgjengerne, som sist ble oppdatert i 2017, på flere punkter, og markerer et signifikant skifte i hvordan man bruker iPad.

Ny-gammel design

De har et helt nytt design, og ved første øyekast minner de om Apples aller første iPad fra 2010, med de rette kantene og flate baksiden. De føles absolutt ikke sånn i hånden, og er både tynne (kun 5,9 millimeter) og lette (i underkant av 500 eller drøye 600 gram avhengig av modell).

Personlig synes jeg avrundede kanter gir et mer moderne preg (nye iPhone Xs er for eksempel svært lekker), men med så mye skjerm fremstår ikke de nye iPad-ene som gammeldagse akkurat.

De kommer i to størrelser som før; 11 tommer, opp fra 10,5 tommer - men i samme fotavtrykk, samt 12,9 tommer. Rammen rundt skjermen er enda smalere enn tidligere, men de er ikke akkurat rammeløse - og det er kanskje bare bra, siden man jo også vil ha litt plass å holde nettbrettet på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer