Chrome versjon 87:

– Største ytelsesoppgraderingen på mange år

Årets siste Chrome-versjon lover mye bedre batteritid på bærbare PC-er.

BEDRE BATTERI: I den siste oppdateringen av Chrome (versjon 87) lover Google over en time mer batteritid på bærbare PC-er. Foto: Pål Joakim Pollen
BEDRE BATTERI: I den siste oppdateringen av Chrome (versjon 87) lover Google over en time mer batteritid på bærbare PC-er. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er over 12 år siden Google Chrome så dagens lys, og siden lanseringen i 2008 har Googles nettleser tatt verden med storm.

Ifølge Statcounters siste rapport har Chrome markedsandel på svimlende 66 prosent (alle enheter) eller drøye 70 prosent om man kun ser på PC-nettlesere.

I disse dager ruller Google ut årets siste oppdatering av Chrome, som nå har kommet opp i versjon 87, som blant annet skal være langt snillere mot batteriet i PC-en.

Fokus på ytelse og batteri

– Denne månedens oppdatering representerer den største ytelsesoppgraderingen på mange år, heter det seg i Googles blogginnlegg, der selskapet peker på de viktigste tingene som er gjort:

  • Nå prioriterer Chrome den aktive fanen foran andre faner du har åpne og reduserer belastningen fra de andre fanene med opptil femgangeren. Resultatet skal være at batteritiden økes med inntil 1,25 timer, ifølge interne analyser hos Google. Det er i så fall en enorm forbedring.
  • Chrome starter dessuten 25 prosent raskere, laster nettsider 7 prosent raskere og bruker allikevel mindre batteri og arbeidsminne enn tidligere.
  • Chrome henter inn nettsider nærmest momentant når du blar frem eller tilbake i den mobile utgaven av nettleseren.

Nye funksjoner

Med versjon 87 får brukerne også mulighet til å søke etter en fane som er åpen, uansett hvilket Chrome-vindu den måtte befinne seg i. Denne funksjonen kommer først på Chromebook-maskiner, men vil dukke opp på andre plattformer etter hvert.

Adresselinja Omnibar, som fra før tar i mot både URL-er og søkeord, vil nå også ta i mot kommandoer som "slett historikk", "rediger passord" og lignende, slik at du da enkelt kommer deg til de nødvendige innstillingene der:

Det kan se ut til at det også er en funksjon som debuterer på Chromebook-maskiner, for vi har ikke fått det til på vår Mac-versjon av Chrome.

En annen funksjon er at Google nå kan begynne å vise deg «kort» når du åpner en ny fane, med forslag til å fortsette utforskingen fra sist gang, enten det dreier seg om oppskrifter, ferieplaner eller lignende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer