Test av Asus Lyra

Stort hus og raskt bredbånd? Da kommer disse tre boksene til nytte

Den andre mesh-løsningen vi tester, byr på overbevisende hastigheter og dekning, men en oppdatering av programvaren var helt nødvendig.

TRE UFOER: Istedenfor én stor ruter, får du tre små og nette som du plasserer på strategiske steder i huset ditt. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TRE UFOER: Istedenfor én stor ruter, får du tre små og nette som du plasserer på strategiske steder i huset ditt. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mesh er den store snakkisen på trådløsfronten for tiden, og den er myntet på deg som sliter med å få full trådløsdekning i boligen din: Istedenfor å ha én trådløs ruter, har du i stedet tre eller flere små trådløse noder plassert på strategiske steder, som sørger for å distribuere trådløssignalet effektivt til hver krinkelkrok.

Asus Lyra er den andre mesh-løsningen vi tester her på Dinside. Den forrige, TP-Link Deco, overbeviste oss med svært enkelt oppsett og god ytelse da vi testet den i juli.

Slik fungerer Lyra

Lyra har mange likhetstrekk med Deco. Settet består av tre noder med hvert sitt trådløse aksesspunkt (kan bygges ut med flere ved behov), der den første kobles til bredbåndsuttaket/modemet ditt og blir automatisk hovednode.

Den neste kobles enten via kabel eller trådløst til den første (sistnevnte er mest vanlig), mens den tredje kobles til den andre eller første - avhengig av hvor den plasseres. Nodene vil nemlig alltid velge den raskeste forbindelsen til det store internettet, i hvert fall i teorien.

Kommunikasjonen mellom nodene skjer i 5 GHz-frekvensområdet, og er isolert fra den øvrige trafikken. Den teoretiske makshastigheten mellom nodene er hele 867 Mbps trådløst eller 1000 Mbps via kabel. Det er dette som gjør denne typen oppsett langt mer effektivt enn en løsning med ruter og en range extender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer