Stort Surface-slipp fra Microsoft

Surface Book 3, Surface Go 2, Surface EarBuds og Surface Headphones 2 kommer til Norge.

SURFACE: Microsoft lanserer Surface Book 3, Surface Go 2, Surface EarBuds og Headphones 2. Foto: Microsoft
SURFACE: Microsoft lanserer Surface Book 3, Surface Go 2, Surface EarBuds og Headphones 2. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien er årsaken til at Microsoft ikke kjører et direktesendt arrangement i forbindelse med lanseringen av Surface-nyhetene, og selskapet har faktisk bestemt at fremtidige produktlanseringer vil være digitale frem til midten av 2021.

Men det skorter ikke på nyhetene av den grunn.

Surface Book 3

Etter et par år i dvale er det omsider duket for en oppdatering til Surface Book, som blir tilgjengelig denne måneden.

Surface Book 3, som kommer i utgaver på 13,5 og 15 tommer, oppgraderes med tiende generasjon Intel Core-prosessor og har fortsatt dedikert grafikkort fra Nvidia. Her er valget mellom GeForce-brikkene GTX 1650 og 1660 Ti og et nytt tilskudd i form av Quadro RTX 3000, som er myntet på profesjonelle og digitale artister. Ytelsen skal være 50 prosent kraftigere enn Surface Book 2.

PC-en kan også konfigureres med inntil 32 GB minne og har den «raskeste SSD-en vi noen gang har levert» på inntil 2 TB, skriver Microsoft i en pressemelding.

Av tilkoblinger har PC-en to USB-A, én USB-C, SD-kortleser og Surface Connect, som betyr at Microsofts kraftigste fortsatt mangler støtte for Thunderbolt 3.

Videre lover Microsoft inntil 17,5 timer batteritid.

Surface Book 3. Foto: Microsoft
Surface Book 3. Foto: Microsoft Vis mer

Surface Go 2

Microsofts minste Surface-enhet hadde også sist lansering i 2018, men nå er Surface Go 2 klar for markedet, som det har versert rykter om i lang tid.

Nettbrettet beholder størrelsen, men har en større skjerm på 10,5 tommer, som betyr at skjermrammen er barbert med noen millimeter. Oppløsningen er på 1920 x 1280 piksler.

Microsoft trekker blant annet frem bedre batteritid som noen av høydepunktene og skriver også at Surface Go 2 er inntil 64 prosent raskere enn forgjengeren. Dette takket være en nyere åttende generasjon Intel Core M-prosessor.

Innstegsmodellen leveres med 4 GB minne og 64 GB eMMC-lagring, men det kommer også konfigurasjoner med 8 GB minne og 128 og 256 GB SSD. I tillegg har Surface Go 2 støtte for microSD-kort. Nettbrettet har også støtte for WiFi 6 og Bluetooth 5, og den har både USB-C, Surface Connect og lydkontakt.

Surface Go 2 blir tilgjengelig fra 12. mai.

Surface Go 2 er like stor som forgjengeren, men har større skjerm på grunn av smalere ramme. Foto: Microsoft
Surface Go 2 er like stor som forgjengeren, men har større skjerm på grunn av smalere ramme. Foto: Microsoft Vis mer

Surface EarBuds

Husker du Microsofts Surface-ørepropper som ble avduket under fjorårets høstarrangement? Vel, nå er de omsider klar for lansering, og det også i Norge. Surface EarBuds skiller seg ut fra blant annet Apple AirPods og Samsung Galaxy Buds med sine store, sirkulære flater.

Surface EarBuds har et litt spesielt design. Foto: Microsoft
Surface EarBuds har et litt spesielt design. Foto: Microsoft Vis mer

Øreproppene har nemlig to sirkulære, berøringsfølsomme overflater som du berører på for å styre musikken og stemmeassistenten Cortana (og for så vidt Google Assistent, Amazon Alexa og Apple Siri også). For eksempel kan du berøre for å starte Spotify, øke/senke volumet eller bytte mellom sanger, eller sveipe deg gjennom en PowerPoint-presentasjon.

Batteritiden er på åtte timer mens det medfølgende ladeetuiet leverer 24 timer med brukstid.

Surface Headphones 2

I tillegg lanseres nye Surface-hodetelefoner, som for første gang blir tilgjengelig i Norge. Microsoft skriver i en pressemelding at de har forbedret lydkvaliteten og batteritiden, som nå er opptil 20 timer, som vi skal ta en nærmere tid på når vi får Surface Headphones 2 inn til test.

Som den foregående modellen, kan du også justere nivået på støykanselleringen ved å rotere på et hjul på den ene øreklokken. En interessant detalj er at hodetelefonene skal være bedre til å dempe stemmer enn andre støykansellerende modeller. Det er sikkert kjekt i disse tider med mange familier som er hjemme på dagtid på grunn av corona.

Ellers er de oppgradert til Bluetooth 5.0 med støtte for Qualcomms aptX-kodek.

Utformingen er den samme, men Headphones 2 kommer i svart i stedet for sølvgrå.

Surface Headphones 2 kommer i svart farge. Foto: Microsoft
Surface Headphones 2 kommer i svart farge. Foto: Microsoft Vis mer

Priser og tilgjengelighet

Surface Book 13" og 15", Surface Go 2, Surface EarBuds og Headphones 2 blir tilgjengelig for forhåndsbestilling i dag, men de blir ikke tilgjengelig samtidig.

Surface Go 2 og EarBuds blir tilgjengelig i butikk fra 12. mai, mens Surface Book 3 og Headphones 2 kommer 5. juni.

Under er de veiledende prisene:

  • Microsoft Surface Book 3 13”: fra 20.999 kroner
  • Microsoft Surface Book 3 15": fra 29.999 kroner
  • Microsoft Surface Go 2: fra 5.399 kroner
  • Microsoft Surface Headphones 2: 2.799 kroner
  • Microsoft Surface Earbuds: 2.399 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer