Støtter min PC 4 GB RAM?

Publisert
Sist oppdatert

Hei! Jeg har akkurat kjøpt 4GB minne til min nye HP Compaq, 2x 2GB Kingston Hyper-X (PC5300) minnebrikker. Og jeg har 32-bit vista business. Når jeg går inn på system, står det 4GB der. Men støtter ikke 32-bit vista bare 3GB minne?Kutter den ut den ene gigabyten med minne som jeg ikke vet/ser? Hvis 32-bit vista støtter bare 3GB minne, burde det ikke ha stått der? :P Håper på svar! :) Hilsen Trond

Datadoktoren svarer

Hei Trond,

Det stemmer at et 32-bit OS sjelden kan utnytte fire gigabyte med minne (her varierer det litt avhengig av maskinens komponenter og BIOS), men du HAR fremdeles 4 GB i maskinen.

Tidligere rapporterte Vista kun om det den kunne utnytte, men etter Service Pack 1 rapporterer den om hvor mye minne som er installert. Det er dog kun en kosmetisk fiks.

Ønsker du å se hvor mye minne du faktisk bruker kan du trykke Windows-tasten, skrive "msinfo32" og trykke enter. Du får da opp et vindu med systeminformasjon der det skilles mellom installert fysisk minne (altså 4 GB) og fysisk minne totalt (det maskinen får utnyttet).

Les også dette svaret og denne artikkelen for mer info rundt dette emnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer