Xbox Series X

Støtter tusenvis av spill fra dag én

Inntil 120 bilder per sekund i enkelte eldre spill og automatisk HDR-støtte.

XBOX SERIES X: Den nye Xbox-konsollen vil ha støtte for spill fra Xbox, Xbox 360 og Xbox One. Foto: Xbox Game Studios
XBOX SERIES X: Den nye Xbox-konsollen vil ha støtte for spill fra Xbox, Xbox 360 og Xbox One. Foto: Xbox Game Studios Vis mer
Publisert

Tiden der du ikke fikk spille de gamle spillene når du kjøpte en ny konsoll, er omsider over. Eller, det vil i hvert fall gjelde for kommende Xbox Series X, og hvis Microsoft leverer som de lover.

Selskapet annonserer denne uka at Xbox Series X ikke bare kan spille samtlige Xbox One-spill – det finnes over 2000 – i tillegg til mange titler fra den originale Xboxen og over 500 fra Xbox 360 – de skal også kjøre bedre på den nye konsollen uten at spillutviklerne trenger å gjøre foreta seg noe.

Dobling i bildefrekvensen

I et blogginnlegg på Xbox Wire deler Jason Ronald, Director of Program Management for Xbox Series X, mer informasjon om Microsofts støtte for bakoverkompatibilitet.

Blant annet forteller han at alle de gamle spillene dine vil kjøre på sitt beste og det de originalt var designet for. Flere spill vil også kjøre bedre med høyere og mer stabile bildefrekvenser, maksimal oppløsning og visuell kvalitet. I enkelte tilfeller kan du også oppleve en dobling i bildefrekvensen fra 30 til 60 og fra 60 til 120 bilder per sekund.

– Bakoverkompatible spill vil også oppleve en betydelig reduksjon i lastetider takket være den raske ytelsen til vår spesiallagde NVMe SSD som driver Xbox Velocity Architecture, skriver Ronald.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer