Støy og ytelse

Publisert
Sist oppdatert

Ingen av PCen var støydempet utover eventuell standard regulering av viftehastighet.

Både MPX og Komplett sine PCer var utstyrt med kabinettvifter, Komplett hadde til og med en vifte i front foran harddisken.

Mamoz PCen var derimot bare utstyrt med prosessorvifte.

Komplett stilte med temperaturregulering avslått i BIOS (Qool’n’Quiet satt til Disabled).Begge de andre hadde sine respektive løsninger for temperaturregulering aktivert.

Mamoz var derfor den mest støysvake av de tre, men totalt sett ikke bemerkelsesverdig støysvak.

Ytelse

Komplett og Mamoz stilte begge med skjermkort basert på samme brikke - GeForce 6600GT. Grafikkytelsen var derfor langt bedre på disse to sammenlignet med Ati-løsningen hos MPX-PCen.

MPX fikk bare 3376 i 3D Mark, mens Komplett og Mamoz fikk henholdsvis 7682 og 7936.

Prosessorytelsen er svært lik, i praksis vil man ikke merke forskjell på 3000 og 3200, annet enn ved svært lange kjøringer av f.eks. enkoding av mange og store mediefiler.

MPX har hovedkort med støtte for doble skjermkort (SLI), men leveres med et skjermkort som støtter denne standarden. Så hvis du på et senere tidspunkt ønsker helt optimal grafikkytelse, må du kjøpe to nye skjermkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer