Støy og ytelse

Publisert
Sist oppdatert

Denne gangen var det påtagelige forskjeller i støyen fra de forskjellige maskinene. Da vi åpnet dem, var det ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Moderne PCer har etter hvert fått stadig mer intelligent styring av viftene. Det er mange valg som kan gjøres under oppsett av maskinen, man kan til og med la være å bruke disse finessene, og la viftene kjøre for fullt hele tiden.

Det var tilfellet på både Mamoz og Komplett sine PCer. De kjørte prosessorviften for fullt, støyen blir deretter. Komplett hadde som den eneste i denne testen til og med installert en kabinettvifte, som ga sitt bidrag til støybildet.

Derimot hadde PS Data aktivert viftestyringen, noe som var umiddelbart synlig da sidepanelet kom av. Viften roterte bare halvparten så raskt som på de to PCene uten aktiv viftestyring.

Men den stilleste av de alle var PCen fra Netshop. Da vi slo på PCen stoppet viften opp etter kort tid, og det tok lang tid før den begynte å snurre. Da PCen ikke var i bruk stoppet den opp, men så snart det ble satt i gang tyngre prosesser kom den i gang igjen. Uansett kom den aldri opp i fullt turtall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer