Støy og ytelse

Publisert
Sist oppdatert

Støy

Ingen av PCene er spesiet støydempet med matter eller andre spesialløsninger. Støynivået er dermed det man kan kalle normalt på maskinene fra MPX og Komplett. Det innebærer at du hører fint at maskinene går, men det er ingen påtrengende støy i form av pipetoner, hvisling eller brumming.

Derimot er støyen fra PSData sin maskin vesentlig høyere, og dette skyldes kabinettviften. Den står på full hastighet uansett, og gjør at maskinen rett og slett bråker i forhold til de andre maskinene. Trekker du ut kontakten til viften på hovedkortet blir den straks like stille som maskinene fra MPX og Komplett.

Også maskinen fra MPX er utstyrt med kabinettvifte, men denne er langt mer støysvak.

Pcen fra Elkjøp hadde en annerledes støyprofil. Suset var svakt, men maskinen brummer. Det er lett å kjenne at den vibrerer, når du legger hånden på toppen av kabinettet. Årsaken er at selve harddisken vibrerer mer enn harddiskene i de andre PCene, og dette forplanter seg lett i kabinettet.

På disse maskinene er det egentlig ikke nødvending med kabinettvifter, hvis de da ikke står plassert innerst i en krok uten luftsirkulasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer