Støyende Multicom-PC

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hallo,

Jeg har en PC som jeg kjøpte på Multicom i høst, men dessverre er viften på stømforsyningen altfor bråkete.

Jeg har prøvd med støydempingsmatter, men det dempet lyden bare litt.

Det jeg lurer på er om jeg må kjøpe en HELT ny strømforsyning, eller kan jeg bare kjøpe en ny vifte, og hva ligger prisene på? mvhKnut Mathiesen

Datadoktoren svarer

Hei Knut,

Vi har fått ganske mange henvendelser fra lesere som har fått støyende PCer fra Multicom. I de fleste tilfellene har det vist seg at det er viften på prosessoren som støyer, og ikke strømforsyningen. Jeg har faktisk personlig byttet ut prosessorviften på en Multicom-PC som en nabo hadde kjøpt, med godt resultat.

Vi tok kontakt med daglig leder i Multicom, Tobias Tangen, for en kommentar. Her er svaret vi fikk:

"Som standardvifte brukes varierende produsenter ut fra leveringsdyktighet og pris. På enkelte produsenter har det vært litt for høy feilprosent med støy som en følge av feil i kulelager etc. Vi har silt ut verstingene fra produksjonen og skal i dag holde oss godt under snittet på støy som standard. Det er likevel svært mange som i ettertid angrer på at de ikke betalte litt ekstra og fikk det helt optimalt med tanke på støy, derfor finner vi det viktig å gjøre så mange som mulig oppmerksom på denne muligheten. Vi bruker da Zalman produkter både som strømforsyning og CPU cooler. Dette er svært seriøse produkter med ekstremt lavt støynivå."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer