Støysvak PSU fra Microplex

Mange glemmer å bytte ut strømforsyningen når de oppgraderer PCene sine. Vi har tatt en titt på en smart PSU fra norske Microplex.

Publisert
Sist oppdatert

Selskapet Microplex er blant annet alene i Norge om å utvikle produkter for å dempe støyen fra PCer. Disse produktene omfatter alt fra støydempingsmatter til vibrasjonsdempere for harddisker, vifteløsninger, og ikke minst strømforsyninger - PSUer. Arbeidet med Mist 500 startet allerede i fjor, og har tatt tid. En god PSU skal ikke bare være støysvak, den skal også sørge for å forsyne komponentene i PCen med jevn og stabil strøm. En annen viktig oppgave er å sørge for luftgjennomstrømning i kabinettet. For der blir det varmt i moderne PCer.

Ikke vifteløs

- Det fokuseres ofte på vifteløse strømforsyninger, og vi er også blitt forespurt om å produsere dette. Man er imidlertid nødt til å ha en eller annen form for luftgjennomstrømning i kabinettet, og om ikke strømforsyningens vifte bidrar til dette må det installeres separate kabinettvifter. Vinninga går dermed opp i spinninga og man er derfor bedre tjent med å ha en god, støysvak strømforsyning, med en vifte som samtidig lager litt sirkulasjon i kabinettet, forteller Espen Faale i Microplex til DinSide Data.

Løsningen selskapet landet på under utviklingen av Mist 500, ble en stor vifte fra Papst med diameter på 12 cm, plassert på gummifester i bunnen av strømforsyningen. En stor vifte med lav omdreiningshastighet kan forflytte like mye luft som en mindre vifte med høyere rotasjonshastighet, og vil i mange tilfeller generere mindre støy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer