Stråling fra bærbar PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg har nettopp kjøpt en bærbar pc. Trodde det var mindre elektromagnetisk stråling fra denne enn en stasjonær. Det viser seg imidlertid å være sterk stråling over og under tastaturet. Dette er vel fordi prosessoren sitter her (?)

Ved stasjonær pc er avstanden til prosessoren større og man blir vel dermed mindre utsatt for strålingen? Strålingen er like sterk når jeg tar ut strømkontakten og kun går på batteriet. Er det noen måter å redusere denne strålingen på? Hilsen Heidi

Datadoktoren svarer

Hei

I en bærbar PC sitter jo all elektronikken rett under hendene dine og foran øynene dine, naturlig nok. På en PC er det tastaturet og skjermen som er de eneste enhetene i umiddelbar nærhet, bare avhengig av hvor du selv plasserer PCen og hvor lange kablene er.

Vanligvis er den svært lave elektromagnetiske strålingen fra datamaskiner ikke noe problem, og verdiene skal være innenfor grensene i regelverk fra forskjellge internasjonale instanser. Enkelte opplever likevel stråling som et problem, og da blir det høyst reelt for dem, selv om fenomenet er sterkt omdiskutert blant ekspertisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer