Strammer inn

Disney+ begynner å slå ned på kontodeling.

FØLGER NETFLIX: Disney+ følger i fotsporene til Netflix, som tidligere i år innførte nye regler for deling av kontoer. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/NTB
FØLGER NETFLIX: Disney+ følger i fotsporene til Netflix, som tidligere i år innførte nye regler for deling av kontoer. Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i år innførte Netflix nye regler for kontodeling. Det ville bare være mulig å bruke samme konto innenfor samme husstand, ellers ville det koste ekstra per bruker.

Grunnen til nye retningslinjer var at Netflix så de tapte store summer på deling av passord.

Canada først ut

Nå følger flere strømmetjenester etter. Fra og med 1. november vil Disney+ forhindre brukere i Canada å dele kontoen sin med andre utenfor husholdningen.

Ifølge Mashable skal kanadiske brukere ha fått beskjed via e-post, men Disney+-sjef Bob Iger skal ha varslet dette i forbindelse med framleggingen av en kvartalsrapport i august.

Disney+ ser ut til å følge liknende strategi som Netflix ved å bare tillate at brukere innenfor samme husholdning bruker én og samme konto, og så tar de betalt om man vil legge til ekstra brukere utenfor hjemmet.

Hvor mye Disney+ vil ta for sistnevnte er ikke kjent. I Norge tar Netflix 39 kroner per ekstra bruker.

Endrer abonnementsordningen

Det er vel bare et spørsmål om tid før det samme innføres for norske Disney+-brukere. Når det kommer hit, gjenstår imidlertid å se.

Selskapet har allerede varslet at de fra 1. november gjør endringer til abonnementsordningen. I tillegg til et billigere reklamefinansiert abonnement, får man også et dyrere abonnement for dem som vil ha 4K-oppløsning og Dolby Atmos-lyd.

Verdt å merke seg er at nåværende kunder automatisk vil bli overført til det dyrere Premium-abonnementet fra november.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer