Streambox Ripper: Krymp MP3-filene

Microsoft hevder at deres eget lydformat, WMA, gir like bra kvalitet som MP3, selv med lavere bithastighet. I praksis betyr det at WMA-filer kan oppta mindre plass på harddisken din. Vi har sett nærmere på Streambox Ripper, som blant annet lar deg konvertere MP3-filene dine til WMA.

Publisert

I følge Microsoft skal en bithastighet på 96 kilobit pr sekund i de fleste tilfellene gi bortimot CD-kvalitet. For å få tilsvarende kvalitet med MP3, må man i følge Microsoft opp i 160 kilobit pr sekund. Hvis Microsoft har rett, betyr det at en høykvalitets MP3-fil på 5 MB vil kun oppta 3 MB diskplass i WMA-format.

Spar masse plass

Hvis du for eksempel ønsker å brenne MP3-filer til CD, vil du typisk få plass til 130 filer i denne kvaliteten i MP3-format. Konverterer du til WMA, vil du få plass til hele 216!

Streambox Ripper er et av de programmene som kan hjelpe deg med å konvertere MP3-filene dine til WMA. Du har også muligheten til konvertere fra og til andre formater, blant annet kan du konvertere WAV og RealAudio-filer til WMA og MP3. Hvis du har filer som du av en eller annen grunn har lyst til å modifisere lydbildet på, kan du benytte den innebygde equalizeren. Du kan også forhåndsvise resultatet før du foretar modifiseringen, og dermed skreddersy lydsporene til ditt behov.

PS! Hvis du bare er ute etter å konvertere fra MP3 til WMA - uten å gjøre noen spesielle modifikasjoner i lydbildet, har også gratisprogrammet WinAmp innebygde konverteringsmuligheter. På den annen side inneholder denne konverteringsmotoren en del småfeil som kan påvirke resultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer