Streamium - Musikk fra Internett uten PC

Philips lanserte Streamium MC-i200 i USA allerede i februar. Til høsten kommer den til Norge, og prisen blir sannsynligvis ikke avskrekkende.

Streamium - Musikk fra Internett uten PC
Publisert
Sist oppdatert

MALAGA, SPANIA (DINSIDE): Philips er virkelig på offensiven når det gjelder adopsjon av nye medier og formater. Streamium MC-i200 er kanskje det mest spennende og banebrytende musikkproduktet elektronikkgiganten har å by på akkurat nå. Vi har fått anledning til å sjekke denne uvanlige maskinen selv, under Philips' presseseminar i Malaga tidligere denne uken.

Internett, MP3 og stereoen i stua smelter sammen

Streamium ser ved første øyekast ut som en hvilken som helst radio/CD-spiller med sterk ungdomsappell, men egenskapene skiller seg garantert fra alt annet du tidligere har sett. Det dreier seg nemlig om en musikkmaskin med innebygd nettverks/bredbåndstilkobling, for avspilling av musikkanaler på Internett. Du velger selv hvilken kanal du vil lytte til, ved hjelp av fjernkontrollen eller knappene i fronten på spilleren.

Philips har gjort avtaler med flere store musikk-kanaler på Internett, blant annet MusicMatch Radio, Shoutcast og MP3.COM, om streaming av musikk i nær CD-kvalitet til Streamiumen.

Plug and play

For å koble spilleren til Internett trenger du en vanlig TP-nettverkskabel tilknyttet en bredbåndsruter eller et IP-basert nettverk med delt internettilgang. Velger du sistnevnte løsning kan Streamium også spille av MP3-filer som ligger lagret på PCer i nettverket. Meget praktisk. For tilfredsstillende kvalitet på streaming fra Intrernett trenger du minst 256 Kbit tilknytning, i praksis ADSL eller kabel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer