Strømforsyninger

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg lurer på hvordan jeg finner ut hvor stor strømforsyning jeg trenger. Jeg har 2 harddisker, raskt grafikkort, CD og DVD-brenner. Strømforsyninger finnes jo i alle størrelser og i ”silent” utgaver også. Hva vil være best for en Big Tower PC med mange harddisker, en typisk spill-PC. Har du noen link der en kan få anbefalinger av stille strømforsyninger? Egil

Datadoktoren svarer

Hei

For å finne ut hvor strømforsyning du trenger, må du finne ut hvor mye strøm hver enhet trekker, og legge sammen dette. Så legger du til en sikkerhetsmargin.

Problemet er å finne ut hva hver enhet bruker...

Dette finner du ved å lete i de forskjellige produsentenes spesifikasjoner, du finner dette på nettsidene deres.

Men som en tommelregel kan du regne med følgende pr enhet.

Prosessor 100 WKraftig skjermkort 100 WHarddisk 25 W CD/DVD-brenner 25 WHovedkort 30 WSmått eksternt tilbehør 5 W Større eksternt tilbehør 10W

Det finnes mengder av stillegående strømforsyninger, fra mange leverandører. De har som regel større og sakteroterende vifter.

Vi diskuterer å teste stillegående strømforsyninger og annen støybekjemping etter nyttår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer