Strømlinjeformet bildekontroll

Oversikt, redigering og direkte opplastning til webalbum - vi har sjekket ut beta av Picasa 3

Publisert
Sist oppdatert

Verktøy er kjekt å ha, selv om man ikke direkte lider hvis man mangler dem. Men når man ser hvor smarte de kan være og hvor mye lettere og mer elegant oppgavene kan løses, da blir det fristende. (Vi har f.eks. nylig skaffet oss 30 fastnøkler med innebygd skralle - fantastisk smart!)

I dag er det slik at en person med digitalkamera tar flere bilder enn hele slekta tok tidligere med filmbasert kamera. Da blir det en utfordring å holde oversikt.

Er du så praktisk anlagt at du lager egne mapper på harddisken for hvert bildetema kommer du langt med filbehandleren. Men bildevisningen er ikke mye å skryte av, det blir både for smått og for tregt, når vi snakker om Windows, også i Vista.

I tillegg er det gjerne ting som bør fikses på i mange av bildene, enten det er de evindelige røde øyner eller justeringer av lys/fargebalanse og skarphet.

Lengselen etter en større verktøykasse blir dermed fort påtagelig.

Picasa 3 - nå i beta for folket

De som kjenner gratisprogrammet Picasa fra Google fra før, vet at det tilbyr en glimrende oversikt over bildene dine, sortert etter album, tid de ble lagt inn eller mappestrukturen på disken(e).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer