Strømnett og WLAN i ett

Med denne boksen kan du utvide nettverket med en trådløs sone, transportetappen går via strømnettet. Vi har testet

Publisert
Sist oppdatert

Mange har problemer med å få den dekningen de ønsker med et trådløst nett. Særlig i murbygninger eller der det er gulv med vannbåren varme kan det bli dårlig dekning et stykke unna den trådløse ruteren.

En løsning er å legge opp en nettverkskabel fram til den beste posisjonen for den trådløse ruteren, men poenget med trådløst er jo nettopp å unngå dette.

Siden du høyst sannsynlig har strømkabler i huset med kontakter i alle rom, kan dette være et aktuelt alternativ for transport av nettverksforbindelsen.

Vi har testet slike løsninger tidligere, og de har gjennomgått en positiv utvikling. Strømnettet i Norge er en utfordring for denne teknologien, siden vi opererer med 2 faser og jord i stedet for en fase og separat 0-volt og jord som er vanlig i de andre europeiske land.

Ytelsen i norske boliger vil være vanskelig å forutsi, den eneste muligheten er å finne det ut ved å prøve i praksis.

I vår bolig, som er et trehus på tre plan pluss kjeller, har vi ingen problemer med dekning innenfor husets vegger og på aktuelle steder ute i hagen. Derimot er ytelsen på nettverk over strømnettet svært variabel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer