Studenter kan bruke gratis Office

- Det finnes gode nok alternativer, mener IT-direktøren på UiO.

ANBEFALER GRATIS: Lars Oftedal, IT-direktør ved Universitetet i Oslo, har ingen problemer med å anbefale gratis alternativer til Microsoft Office.  Foto: Magnus Taraldsen/USIT
ANBEFALER GRATIS: Lars Oftedal, IT-direktør ved Universitetet i Oslo, har ingen problemer med å anbefale gratis alternativer til Microsoft Office. Foto: Magnus Taraldsen/USIT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye studenter trenger mye nytt: Bøker, skriveutstyr, PC og Office-programvare.

Men sistnevnte trenger slett ikke kjøpes. Det kan lastes ned. Helt gratis, og helt lovlig.

- Det finnes alternativer som er like gode som Microsoft Office, eller i alle fall gode nok, forteller IT-direktør Lars Oftedal ved Universitetet i Oslo (UiO) til DinSide.

Her er studentenes beste verktøy - Evernote, Dropbox, LogMeIn og mye mer

Ordner seg uansett

Microsoft Office er synonymt med kontorpakker for mange. Word, Excell og Powerpoint har lenge vært den hellige treenighet i arbeidslivet og blant studenter. Pakken koster rundt tusenlappen for den enkleste versjonen, uten studentrabatt.

Man kan fort få inntrykk av at man simpelthen ha disse programmene for å fullføre et studie eller overleve i arbeidslivet.

Men det må man slett ikke. Så lenge man leverer dokumentet i riktig format, er det i utgangspunktet uten betydning hvilket program man har brukt. Og det kommer stadig flere gratisprogrammer som får jobben gjort, som OpenOffice og Google Docs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer