Studio 9 på testbenken

Studio fra Pinnacle har nå kommet i versjon 9. Vi har testet de nye finnessene, og konkulsjonen er klar: Her er det noe å hente både for de som vil ha det enklere og for de som vil ha flere muligheter.

Studio 9 på testbenken
Publisert
Sist oppdatert

Versjon 9 indikerer et modent produkt, men Studio har faktisk ikke vært tilgjengelig som frittstående program lenger enn siden versjon 7 som kom i 2001. Før dette var programmet en del av en pakkeløsning, med forskjellige typer maskinvare for digitalisering og overføring av video til PC. Etter at DV og FireWire ble tilstrekkelig utbredt ble det behov for en ren programvareløsning, men Studio selges fremdeles i stor utstrekning sammmen med forskjellige typer kort.

Vi testet Studio 7 i september 2001, og du kan lese testen her. Studio 8 var et stort framskritt, og vi testet det året etter, i september 2002. Denne testen finner du her.

Nå har det en stund siden september 2003, så hva har Pinnacle klart å få til på denne tiden? En hel del, faktisk.

For de som vil ha det enkelt

Selve arbeidsflyten i programmet er ikke endret. Den dreier seg stadig om å hente inn video fra analoge eller digitale kilder. Så er det tid for å redigere klipp, overganger, lyd, titler og menyer for DVD. Til slutt velger du det endelige formatet for distribusjon, og lagrer resultatet som fil, eller brenner på DVD eller annet medium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer