Stue-PC i boks?

Er det en god idé å sette opp en PC i stua, koblet til TV? Visning av bilder, video og kanskje litt nettsurfing, opptak fra TV med TV-kort, mulighetene ser ut til å være mange. Men blir det egentlig bra nok og praktisk nok?

Stue-PC i boks?
Publisert
Sist oppdatert

Nå har vi gjennomført første testrunde i stuePC-prosjektet, basert på Shuttle RefleXion, og det er helt klart at her er det et stykke fram. Da tenker vi både på kvaliteten og det praktiske, og det er mange ledd som må styrkes før vi snakker om en løsning som fungerer til stuebruk.

Selve PCen er det ikke noe feil på, men selve konseptet, som avslører bildekvaliteten ved tilkobling til TV, betjening og støy har vi en del bemerkninger til.

Bildekvalitet

En vanlig TV har store begrensninger når det gjelder hva den egner seg til å vise. Bevegelige bilder uten ørsmå detaljer går greit, men med en gang vi snakker om tekst blir det vanskelig. Mildest talt.

Dermed blir det helt i grenseland å bruke Windows' til å manøvrere, det er svært vanskelig å lese tekst på mapper, filer og menyer. Vi testet både 640x480 og 800x600, og den siste oppløsningen må man nesten ha på grunn av alle rammer og sprosser som finnes i Windows...

Å surfe eller lese mail er også en prøvelse, selv en elendig dataskjerm er nirvana i forhold. Å levere hvit bakgrunn med sort tekst er det en TV gjør aller dårligst, det flimrer, det er elendig oppløsning, det er rett og slett forferdelig grisete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer