StuePC med HD DVD del 2

Vi har valgt maskinvare, bestilt, mottatt og montert. Vi nærmer oss målet, men noen detaljer gjenstår.

Publisert
Sist oppdatert

Vårt byggeprosjekt har nå kommet et stort skritt videre etter de innledende rundene. Etter å ha vurdert frem og tilbake en dags tid bestemte vi oss for prossorplatform og hovedkort.

Valget falt på en Intel Core 2 Duo i den mer beskjedne enden av skalaen, en E6300. Den er likevel ingen sinke, og tilfredsstiller kravene til HD DVD-avspilling med glans. Den kjører dessuten Windows Vista svært behagelig, selv med alt av eye-candy aktivert.

Hovedkortet vi valgte er et Gigabyte GA-965P-DS3. Det har de egenskapene vi trenger, og passer perfekt i kabinettet vi valgte. Eventuelle tillegg som FireWire og eSATA kan ettermonteres i form av tilleggskort og brakett.

Kjøleren er fra Zalman, den samme som vi brukte i den innledende testingen med det andre hovedkortet. En annen festemekanisme til hovedkortet var alt som skulle til, og begge ligger i pakken.

Vi valgte 2 GB minne, men ikke av den hyperraske og kostbare sorten. Vi klarer oss fint med 2 stk PC4200 DDR2 moduler.

Kortplassen til PCI Express-16 er plassert som nummer 6 fra ytterkant, noe som kreves for at vinkelkortet kan plasseres riktig slik at åpningene for brakettene til tilleggskortene skal passe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer