Stupte etter glipp

Faktafeil kostet dyrt.

DYRT: Google-eierens markedsverdi falt med 100 milliarder dollar onsdag. Foto: AP/NTB
DYRT: Google-eierens markedsverdi falt med 100 milliarder dollar onsdag. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

Kunstig intelligens er på manges lepper om dagen. Med forskjellige programmer kan hvem som helst få lagd helt spesifikke bilder, og spørre om alt mellom himmel og jord.

Feil

Denne uka lanserte teknologigiganten Google sin variant, men da de skulle demonstrere hva den kunne, gikk det ikke helt etter planen, ifølge flere medier deriblant Reuters.

I demoen fikk roboten følgende spørsmål: «Hvilke nye oppdagelser fra James Webb-romteleskopet kan jeg fortelle niåringen min om?»

Roboten kom med flere svar, deriblant at det var det første som tok bilde av en planet utenfor jordas solsystem.

Problemet er at dette skjedde allerede i 2004 med European Southern Observatory sitt Very Large Telescope, ifølge den amerikanske romfartsgiganten NASA.

Testing

Denne glippen førte ifølge Reuters til at Google-eier, Alphabet Inc falt svimlende 100 milliarder i markedsverdi.

- Dette fremhever viktigheten av en streng testprosess, noe vi starter denne uken med vårt Trusted Tester-program. Vi vil kombinere ekstern tilbakemelding med vår egen interne testing for å sikre at Bards svar møter en høy standard for kvalitet, sikkerhet og forankring i informasjon fra den virkelige verden, sa en talsperson fra Google til CNN etter at fadesen ble oppdaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer