Styr hele hjemmekinoen med iPhone

RedEye plugges inn i hodetelefonutgangen, og vips ...

Med RedEye mini plugget inn i iPhone kan du styre alle enheter som tar i mot IR-signaler. Foto: Thinkflood
Med RedEye mini plugget inn i iPhone kan du styre alle enheter som tar i mot IR-signaler. Foto: Thinkflood Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart finnes det ikke en ting smarttelefonene ikke kan gjøre.

For iPhone/iPod touch/iPad finnes det opptil flere applikasjoner som kan styre enhetene i hjemmet; det være seg HTPC-en du har koblet til TV-en, eller Sonos-anlegget som fyller leiligheten med lyd.

Det amerikanske selskapet Thinkflood har laget RedEye mini; en liten sender du plugger inn i hodetelefonutgangen på en av nevnte enheter, og som gjør at du kan styre et hvert apparat som tar i mot infrarøde signaler.

Den lille krabaten koster bare $49 (drøye 300 kroner), og for å bruke den må du laste ned en tilhørende applikasjon (gratis). Når det er gjort er det bare å sette i gang å styre surroundforsterkeren, TV-en, HD-PVR-en eller hva det måtte være.

Styr hele hjemmekinoen med iPhone


Styr hele hjemmekinoen med iPhone


Støtter makroer og multitouch

Koder til forskjellige apparater lastes ned fra nettet, og RedEye kommer allerede med over 45.000 IR-koder. Enheten har også mulighet til å lære fra andre fjernkontroller. Applikasjonen lar seg selvsagt skreddersy med makroer og kan også brukes med multitouch og bevegelsessensoren. For eksempel kan du øke og dempe lyden på samme måte som du forstørrer og forminsker et bilde, eller lage en mute-knapp som demper lyden på forsterkeren og slår på undertekster via Blu-ray-spilleren.

Samleside:

iPhone

RedEye Mini fungerer med iPhone 3G/3GS/4G (støtter iOS4 multitasking og iPhone 4-oppløsning), 2. og 3.-generasjon iPod touch og iPad. Foreløpig er den kun til salgs i Australia, Belgia, Canada, Chile, Luxembourg, Nederland, New Zealand og USA, men kan også bestilles via Thinkfloods hjemmesider.

Husk dog at $49.95 gjør at RedEye Mini havner på mer enn 200 kroner hvis du bestiller den direkte til Norge. Hvor mye den totalt vil koste, finner du ut via DinSides toll- og momskalkulator, men siden vi er så greie kan vi avsløre at frakten kommer på hele $43,29 og at totalprisen da havner på drøye 730 kroner med dagens kurs.

Muligens blir frakten billigere pr enhet om du bestiller flere, og så kommer du i mål med opptil flere julegaver allerede i juli som en bonus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer