Styr hele hjemmekinoen med iPhone

RedEye plugges inn i hodetelefonutgangen, og vips ...

Med RedEye mini plugget inn i iPhone kan du styre alle enheter som tar i mot IR-signaler. Foto: Thinkflood
Med RedEye mini plugget inn i iPhone kan du styre alle enheter som tar i mot IR-signaler. Foto: Thinkflood Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart finnes det ikke en ting smarttelefonene ikke kan gjøre.

For iPhone/iPod touch/iPad finnes det opptil flere applikasjoner som kan styre enhetene i hjemmet; det være seg HTPC-en du har koblet til TV-en, eller Sonos-anlegget som fyller leiligheten med lyd.

Det amerikanske selskapet Thinkflood har laget RedEye mini; en liten sender du plugger inn i hodetelefonutgangen på en av nevnte enheter, og som gjør at du kan styre et hvert apparat som tar i mot infrarøde signaler.

Den lille krabaten koster bare $49 (drøye 300 kroner), og for å bruke den må du laste ned en tilhørende applikasjon (gratis). Når det er gjort er det bare å sette i gang å styre surroundforsterkeren, TV-en, HD-PVR-en eller hva det måtte være.

Støtter makroer og multitouch

Koder til forskjellige apparater lastes ned fra nettet, og RedEye kommer allerede med over 45.000 IR-koder. Enheten har også mulighet til å lære fra andre fjernkontroller. Applikasjonen lar seg selvsagt skreddersy med makroer og kan også brukes med multitouch og bevegelsessensoren. For eksempel kan du øke og dempe lyden på samme måte som du forstørrer og forminsker et bilde, eller lage en mute-knapp som demper lyden på forsterkeren og slår på undertekster via Blu-ray-spilleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer