Styr musen med nummer-tastene

Fiffig løsning for deg som vil eller må klare deg uten mus.

Med det lille gratisprogrammet NeatMouse styrer du musen ved hjelp av det numeriske tastaturet. Vi har prøvd det, og det fungerer brillefint! Foto: Bjørn Eirik Loftås
Med det lille gratisprogrammet NeatMouse styrer du musen ved hjelp av det numeriske tastaturet. Vi har prøvd det, og det fungerer brillefint! Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har lært seg tastatur-snarveier vet at det kan være mye tid å spare på å bruke en enkel tastekombinasjon framfor å flytte musepekeren opp til menyer, klikke, bla og klikke igjen.

Ergonomisk har det også sine fordeler. Mange ønsker å bruke musen minst mulig.

Med dagens lille gratisprogram kan du faktisk klare deg helt uten. Hele hensikten med NeatMouse er å kunne kontrollere musen ved hjelp av taster, nærmere bestemt det numeriske tastaturet.

Ikke nok med det - NeatMouse lar deg også skrolle opp og ned og midtklikke, i tillegg til vanlig musestyring med tilhørende venstre- og høyreklikk.

Styr musen med nummer-tastene


Løsningen er smart, ikke minst for deg som har stue-PC. Her kan du altså styre PC-en helt og holdent ved hjelp av tastaturet - plassert i fanget om det er det du ønsker.

Et enkelt trykk på Scroll Lock-tasten aktiverer NeatMouse. Klikker du en gang til deaktiveres emulatoren.
Et enkelt trykk på Scroll Lock-tasten aktiverer NeatMouse. Klikker du en gang til deaktiveres emulatoren. Vis mer


En fiffig detalj ved NeatMouse er at det byr på en rekke muligheter for spesialtilpasning:

Styr musen med nummer-tastene


NeatMouse fungerer i Windows XP og nyere, og er helt gratis. Det tar nesten ikke plass (400 KB), og lastes ned på null komma svisj.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Les også: Caffeine holder PC-en våken

Samleside: Tips og råd

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer