Styr unna dette programmet

MINIGUIDE: Hvordan kan du vite hva som er trygt å laste ned?

Det ser fint og flott ut, men styr unna.
Det ser fint og flott ut, men styr unna. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følgende er et eksempel på e-poster vi støtt og stadig mottar til datadoktoren:

Har en pc som går tregt og krasjer stadig vekk. Leser om RegCure og tenkte prøve programmet. På disse sidene tilbys det gratis. Virker for meg (som ikke har mye peiling på området...) nesten for godt til å være sant. Er dette trygge saker, eller er det muligens noe juks og fanteri?

Nei, RegCure er ikke noe vi villa ha lastet ned. Det er et program som flere mener at fungerer dårlig, og som i verste fall kan gjøre at du blir nødt til å reformattere harddisken din. Som om ikke det var nok, ser det ut til at det er belemret med spionvare som både gjør PC-en din treg og kan forårsake at andre kan følge med på det du holder på med.

Men hvordan kan du vite det?

Les også: Blir du spionert på?

Søk!

Første bud er å søke. Du gjør lurt i å søke på tittelen til programmet og legge til ord som spyware, virus, malware, infected, malicious, scam, bloated og andre ord som ofte forbindes med uhumske programmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer