Styr unna disse

Vi har testet de dummeste iPhone-applikasjonene.

Styr unna disse
Publisert
Sist oppdatert

Her på DinSide Data skriver vi ofte om programmer vi tror våre lesere kan ha bruk for, men ikke i dag. Nå har vi nemlig trålet App Store på jakt etter de mest ubrukelige applikasjonene du kan få på en iPhone eller iPod Touch.

Noen av dem er morsomme, mens andre bare er laget for å tjene et par kroner. DinSide har kjøpt og testet de teiteste applikasjonene så du slipper.

Her er ti applikasjoner til iPhone som du definitivt ikke har bruk for.

I Am Rich

Som mange sikkert har fått med seg, må Apple godkjenne alle applikasjoner som ligger i App Store, og det har dukket opp flere konflikter med utviklere etter at Apple har trukket tilbake applikasjoner uten å oppgi en grunn. Men dette er noe av det drøyeste undertegnede har sett på lenge: en iPhone-applikasjon til 5 499 kroner (!).

Til den prisen, som er mer enn selve telefonen koster etter at du har låst den opp, burde man nesten få litt valuta for pengene - den gang ei. Det eneste denne applikasjonen gjør er å vise et bilde av en edelsten.

I skrivende stund (tidlig onsdag morgen) er det fortsatt mulig å kjøpe applikasjonen, som etter all sannsynlighet vil bli fjernet. Personer som har skrudd på funksjonen som lar deg kjøpe innhold i iTunes med ett klikk burde trå varsomt.

Pris: 5 499 kroner
Hvorfor? Har du for mye penger, er det bare å slå til.

Denne er IKKE verdt 5 500 kroner. Foto: Olav Eggesvik/DinSide
Denne er IKKE verdt 5 500 kroner. Foto: Olav Eggesvik/DinSide Vis merDenne applikasjonene har nå blitt fjernet.

For hver tiende stift får du en klapp på skulderen. Foto: Olav Eggesvik/DinSide
For hver tiende stift får du en klapp på skulderen. Foto: Olav Eggesvik/DinSide Vis merSimStapler

Har du en fetish for kontorverktøy, men vil ikke bli tatt med en stiftemaskin i hånda mens du er i farta? Ok, kanskje ikke, men SimStapler løser denne noe ... uvanlige problemstillingen. En mer realistisk stiftemaskin-simulator skal du lete lenge etter!

Pris: Gratis
Hvorfor? Utrolig nok er dette ganske fengende.

PhoneSaber

Tilsynelatende en ganske unyttig applikasjon som simulerer et lyssverd fra Star Wars. Det verste er at den faktisk fungerer ganske bra - Når du beveger telefonen forsiktig fra side til side kommer den karakteristiske summingen, men når du beveger den fort kommer lyden av lyssverd som treffer noe (de som har sett noen av Star Wars-filmene vet hvordan det høres ut).

Utrolig morsomt.

Pris: Gratis
Hvorfor? Hvem har vel ikke drømt om å ha sitt eget lyssverd?

Hold On

Denne er nesten for god til å være sann! Se for deg følgende situasjon: Sjefen kommer inn, og spør deg om du driver med noe produktivt, mens du bruker applikasjonen Hold On. Da kan du svare med et rungende ja, for dette programmet ligger under «Produktivitet» i App Store, med begrunnelsen «Du vil utvikle utholdenhet og øke konsentrasjonen».

Hva poenget er? Å holde inne knappen så lenge som mulig.

Pris: Gratis
Hvorfor? Vi fant en måte å jukse på.

More Cowbell

Et utspring fra den klassiske Saturday Night Live-sketsjen (Youtube). More Cowbell gjør eple-telefonen din til en dyr kubjelle. Ord er overflødige.

Pris: Gratis
Hvorfor? Du kan faktisk bruke denne mens du hører på musikk, slik at du kan gjenskape den legendariske sketsjen med Christopher Walken.

Alarm Free

Denne applikasjonen er så mye som en sikkerhetsalarm (ganske unyttig sådan) som lager lyd hvis du mister telefonen eller trykker på knappen. Ikke det første undertegnede ville brukt hvis jeg ble trengt opp i et hjørne.

Pris: Gratis
Hvorfor? Fordi man gjerne vil dra frem iPhonen når man blir ranet. Eller?

CowToss

Cowtoss er lite ku for seks kroner. Foto: Olav Eggesvik/DinSide
Cowtoss er lite ku for seks kroner. Foto: Olav Eggesvik/DinSide Vis merHva har en ku og iPhone til felles? For bare seks kroner kan du få en av de minst nyttige applikasjonene til iPhone noensinne. Dra ku, slipp ku, se ku fly. Det er alt.

Pris: 6 kroner
Hvorfor? Nevnte vi at den lager lyd også?

Yes/No Free

Skal jeg lage ordentlig middag, eller kjøpe frossenpizza? Sliter du med å ta enkle avgjørelser, er denne noe for deg. Applikasjonen gir deg enten et Ja eller et Nei.

Pris: Gratis
Hvorfor? Skal, skal ikke...

iRelax

Husker du skjermspareren på de litt eldre Windows-versjonene? Der kunne man få en skjermsparer med mange hvite prikker flyvende mot seg, for å simulere en reise i rommet. For den nette summen av 11 kroner får du dette på iPhonen din. Den skal visstnok hjelpe deg med å slappe av.

Pris: 11 kroner
Hvorfor? Windows-nostalgi på høyt nivå.

Magic Orakul

Navnevalget skal vi ikke kritisere, det meget retro grensesnittet får gå - det som gjør denne applikasjonen dum er at den spår deg. Og at den koster 17 kroner.

Og hva spådde så dette mesterverket når vi spurte om den var verdt pengene? «Very Doubtful».

Pris: 17 kroner
Hvorfor? Produsenten har vært lur nok til å legge inn ting som «Concentrate and ask again» (den leser nemlig tankene dine).

Denne listen er nok langt fra komplett - Hvorfor ikke legge inn dine «favoritter» i debattfeltet under?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer