Styr unna sponsede lenker

Kriminelle prøvde å lure Ove Davidsen trill rundt.

FORSØKT LURT: Ove Davidsen trykket på denne lenken, og ble sendt til en falsk side som ville ta betalt for et gratisprogram.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FORSØKT LURT: Ove Davidsen trykket på denne lenken, og ble sendt til en falsk side som ville ta betalt for et gratisprogram. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ove Davidsen ville rydde opp på PC-en sin, og hadde sett seg ut det populære gratisprogrammet Ccleaner for å gjøre jobben.

Siste versjon av Ccleaner er testet her

Men for å laste ned programmet måtte Davdisen google etter produktet, og han fikk da opp nesten 12,5 millioner treff.

Den øverste av disse lenkene sendte Davidsen til programs2011.com. Siden er på norsk, og lover brukerne "100% virus og spyware frie verifiserte nedlastinger".

- Jeg lastet ned Ccleaner derfra og satte i gang installasjonsprosessen, forteller Davidsen til DinSide.

Kom seg unna

Midt i prosessen ble installasjonen avbrutt av en melding. For å gå videre, må Davidsen sende en SMS for å motta en installasjonskode. Dette kostet 15 kroner.

- Jeg stusset litt, sier Davidsen.

- Ccleaner var gratis sist jeg brukte den på en annen maskin.

Han forstod raskt at det var programs2011.com som hadde krevde dette gebyret, ikke selskapet bak programmet. Davidsen hadde med andre ord blitt lurt inn på en nettside som forsøker å ta betalt for programmer som egentlig er helt gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.