Super 8 til DVD?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Håper du kan hjelpe meg med følgende:

Rundt om i de tusen hjem ligger det mye historie lagret på gamle super8 filmer. Hvordan kan man få dette overført til DVD uten at man må gå til profesjonelle som tar en formue for jobben?

Jeg vil tro at skannere begynner å bli så bra at de kan brukes, men jeg har ikke sett noen som er beregnet for formålet. (Slides og 35mm er jo vanlig da).

En metode som blir brukt er å vise filmen på et hvitt ark og samtidig ta opp filmen med en DV opptaker. Imidlertid blir ikke resultatet særlig bra og det blir mye flimring.

Finnes det noe på markedet av utstyr som kan brukes og som ikke koster "all verden"?

MvhKjell A. Hauge

Datadoktoren svarer

Hei,

De relativt rimelige kombi-skannerne skanner ark, slides og filmstriper, har problemer nok med 35mm film. De bruker dessuten lang tid på hver eneste bilde, så jeg tør ikke tenke på hvor lang tid det ville ta å skanne smalfilm, med 24 bilder pr sekund. For ikke å snakke om hvor dårlig det ville bli... Så det er det ingen produsenter som har gitt seg inn på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer